h

Nieuws uit 2011

25 november 2011

Herdenking Hannie Schaft

De herdenking van Hannie Schaft wordt alweer heel wat jaren in Haarlem gehouden. Met ieder jaar vele bekende en vertrouwde gezichten, wat de herdenking tot een warm samenzijn maakt. Toch zou de stichting het gedachtegoed meer uit willen dragen aan een bredere doelgroep.

Lees verder
22 oktober 2011

Een lint van protest in IJmuiden

zaterdag 22 oktober 2011 stond een groep actieve SP'ers op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden om te protesteren tegen de bezuinigingen in de sociale werkvoorziening. Door het zetten van een handtekening op een werkhandschoen kon het winkelend publiek zich solidair verklaren met werknemers met een beperking.

Lees verder
19 oktober 2011

Herhaald bezuinigingsprotest in Beverwijk

Opnieuw hebben Beverwijkers hun ongenoegen geuit tegen de bezuinigingen in de sociale sector door het kabinet Rutte, Wilders, Verhagen. Actieve SP’ers hebben wederom honderden handtekeningen opgehaald bij de Beverwijkse bevolking. Een duidelijk signaal van solidariteit met de sociale werkplaatsen.

Lees verder
15 oktober 2011

Kamer steunt SP: drie voorstellen voor betere gemeentelijke zorg

• De Tweede Kamer heeft drie voorstellen gesteund van SP-Kamerlid Renske Leijten om de gemeentelijke zorg - geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) – te verbeteren. Dankzij de voorstellen van Leijten blijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg toezicht houden op de zorg, wordt de loon- en kwaliteitsdumping in de thuiszorg gestopt en mag het geld dat nu aan zorg wordt uitgegeven niet aan iets anders worden uitgegeven.

Lees verder
5 oktober 2011

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut leidt 'handschoenenactie' in

Velsen - Maandag 3 oktober was de bovenzaal van Zalencentrum Velserduin in IJmuiden goed gevuld tijdens de actiebijeenkomst over de bezuinigingen in de sociale werkvoorziening. Leden van de SP, GroenLinks, PvdA, VVD en de FNV en vertegenwoordigers van de Cliëntenraad luisterden aandachtig en stelden vragen of maakten opmerkingen.

Lees verder
28 september 2011

Thuiszorgmedewerkers naar Den Haag

Velsen - Tientallen thuiszorgmedewerkers trokken woensdag 28 september naar Den Haag om te demonstreren tegen de situatie in de thuiszorg, Ook vele medewerkers van ViVa! Thuiszorg uit Haarlem en de IJmond waren hierbij aanwezig

Lees verder

Pagina's

U bent hier