h

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut leidt 'handschoenenactie' in

5 oktober 2011

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut leidt 'handschoenenactie' in

Velsen - Maandag 3 oktober was de bovenzaal van Zalencentrum Velserduin in IJmuiden goed gevuld tijdens de actiebijeenkomst over de bezuinigingen in de sociale werkvoorziening. Leden van de SP, GroenLinks, PvdA, VVD en de FNV en vertegenwoordigers van de Cliëntenraad luisterden aandachtig en stelden vragen of maakten opmerkingen.

Wanneer het aan het Kabinet Rutte-Wilders-Verhagen ligt gaat er keihard bezuinigd worden in de sociale werkvoorziening. Er komen 70.000 minder arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking. Sadet Karabulut Aangezien deze mensen nauwelijks aan het werk komen in het reguliere bedrijfsleven of bij de overheid. Dit betekent dat vele mensen die alleen aan het werk kunnen met begeleiding naar de bijstand gejaagd worden en mogen verpieteren achter het raam thuis. Deze mensen wordt daarmee een zinvolle besteding van hun leven ontnomen. Sadet Karabulut vindt het zeer onrechtvaardig dat deze mensen op deze manier door dit rechtse Kabinet behandeld worden. Daarom komt de SP hiertegen in actie. Enkele maanden geleden werd al 'Armoede Werkt Niet' gelanceerd in Den Bosch.

Inmiddels is daar een symbool bijgekomen, namelijk de werkhandschoen. In het hele land gaan deze handschoenen in het rond op markten, in winkelcentra en van deur naar deur. Deze handschoenen snakken er naar om van een handtekening te worden voorzien. Later dit jaar, in december, worden deze handschoenen aan elkaar gebonden en moeten zo een lint gaan vormen van, hopelijk, enkele tientallen kilometers.

Handschoen

Ook in Velsen worden ondertekende handschoenen verzameld. Zaterdag 8 oktober is er die mogelijkheid op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, wanneer de SP tussen 13.00 uur en 15.00 uur de handschoenen laat tekenen door het winkelend publiek. De komende weken is de partij ook nog te vinden op markten en winkelcentra in Velsen.

U bent hier