h

Nieuws uit 2014

29 november 2014

Leden SP Velsen kiezen nieuw bestuur

Dinsdag 25 november 2014 hield de SP afdeling Velsen haar jaarlijkse ledenvergadering. Op deze vergadering legden het bestuur en de fractie
verantwoording af aan de SP-leden over de activiteiten van het afgelopen jaar. Tevens werd het financieel verslag besproken en goedgekeurd en werd er een nieuw bestuur gekozen.

Lees verder
8 oktober 2014

SP Velsen steunt Actiecomité 'Red de Zorg' van FNV om 100.000 handtekeningen te verzamelen

In oktober wordt in Haarlem en de IJmond in een breed samenwerkingsverband handtekeningen opgehaald voor de actie 'Red de Zorg'. We zijn te vinden op markten en bij winkelcentra. Zo staan we er vanaf 2 oktober vier donderdagen nabij de weekmarkt en ook vier zaterdagen bij winkelcenta in IJmuiden. We gaan voor 100.000 handtekeningen vóór de behandeling in de Eerste Kamer. Keert de politiek niet op haar schreden, dan komt de FNV met een correctief referendum. De SP Velsen ondersteunt de actie!

Lees verder
11 september 2014

Die boot komt terug!

De statencommissie Mobiliteit heeft maandag 8 september een volgende stap gezet naar de herstart van de bootdienst IJmuiden-Amsterdam. Gedeputeerde staten krijgen de opdracht samen met bootbedrijven te zorgen dat de boot volgend jaar weer gaat varen. De Fast Flying Ferry werd op 1 januari door gedeputeerde Post (VVD) opgeheven. Samen met anderen voerde de SP afdeling Velsen vorig jaar actie voor behoud van de bootdienst. Die actie heeft nu een mooi resultaat opgeleverd. De nieuwe bootdienst moet volgens de SP wel beter en goedkoper worden dan de opgeheven FFF van Connexxion.

Lees verder
10 september 2014

Afwijzing Inleidend Referendumverzoek HOV-tracé onderwerp hoorzitting

Op woensdag 17 september a.s. om 16 uur zal in het gemeentehuis van Velsen een hoorzitting plaatsvinden. Deze hoorzitting komt er naar aanleiding van een bezwaarschrift van de initiatiefnemers die een referendum over het bestemmingsplan HOV hadden ingediend, maar wat is afgewezen door de gemeente.

Lees verder
12 mei 2014

Inleidend verzoek tot referendum over bestemmingsplan HOV-tracé gaat maandag 12 mei 2014 van start.

Vanaf maandag 12 mei 2014 kan iedere kiesgerechtigde inwoner van de gemeente Velsen een inleidend verzoek ondertekenen tot het houden van een referendum over het bestemmingsplan HOV tracé. De inwoners dienen hiervoor, met een legitimatiebewijs, tijdens openingstijden naar het gemeentehuis te gaan. Bij de receptie/balie liggen de betreffende lijsten gereed ter ondertekening. Op de zuilen waar bezoekers van het gemeente service centrum  hun komst kunnen melden, is een knop 'referendumverzoek' gemaakt. De mogelijkheid tot het ondertekenen van het inleidend referendum verzoek loopt waarschijnlijk door tot en met 27 mei.

Lees verder
12 mei 2014

Discussieavond over Europa met Eric Smaling

Op vrijdag 16 mei organiseert de SP afdeling Velsen een openbare discussieavond over Europa met als gastspreker Eric Smaling, nummer twee op de kandidatenlijst voor de SP bij de Europese verkiezingen. Eric Smaling (1957) is voormalig hoogleraar Bodemkunde in Wageningen en hoogleraar Duurzame Landbouw aan de Universiteit Twente. In 2007 werd hij benoemd als Eerste Kamerlid voor de SP en in 2013 werd hij lid van de Tweede Kamer. De avond wordt gehouden in Buurtcentrum De Spil, Frans Halsstraat 29 in IJmuiden. Iedereen is van harte welkom op deze openbare avond. De zaal op de begane grond is open om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Lees verder

Pagina's

U bent hier