h

Nieuws uit 2012

14 november 2012

Kinderen van de Rekening - SP Velsen start met scholen actie tegen armoede onder kinderen

Ook in Velsen voltrekt zich een stille tragedie. Zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. En het is schrijnend, want het treft de allerkleinsten in onze gemeente, zonder dat zij er iets aan kunnen doen. Er moet wat gebeuren!

Lees verder
9 november 2012

Burgemeester Weerwind van Velsen neemt 2546 handtekeningen in ontvangst voor behoud van het Witte Theater in IJmuiden

Velsen. Voor de aanvang van de raadsvergadering over de begroting voor 2013 overhandigde Jan Muter, namens de SP afdeling Velsen, een stapel van 2546 handtekeningen aan burgemeester Weerwind. Een opmerkelijk resultaat voor een actie die tien dagen geleden is gestart. Daaruit blijkt dat een groot aantal inwoners van de gemeente en zelfs uit de hele regio, zeer begaan is het Witte Theater. Hun signaal is luid en duidelijk: behoud dit laagdrempelige en betaalbare podium voor film, theater en muziek, en voor amateurgezelschappen.

Lees verder
12 september 2012

Het woord is aan de kiezer

De verkiezingscampagne zit er bijna op. Vandaag worden de laatste folders in de IJmond verspreid en daarna is het woord aan de kiezer. De keuze wordt duidelijk: gaan we linksom of gaan we rechtsom. Opnieuw Paars is voor de SP absoluut geen optie. Paars was verantwoordelijk voor de afbraak van publieke voorzieningen, meer marktwerking (o.a. in de zorg) en meer privatiseringen. Paars was feitelijk een neoliberaal beleid en dat beleid is rampzalig geweest voor ons land!

Lees verder
4 september 2012

SP in actie bij Bastion Hotel in Santpoort-Noord voor rechten schoonmakers

Maandagmiddag 17.00 uur hield de regionale werkgroep Solidair van de SP een protestactie bij het Bastion Hotel in Santpoort Noord. Dit om aandacht te vragen voor de strijd voor recht en respect, die door de Vrije Bond eerder in augustus in Amsterdam is gestart voor een schoonmaakster, die werkzaam was bij Bastion Hotel Amsterdam Centrum/Zuidwest. De protestactie sloot aan bij en vond op het zelfde moment plaats als een protestactie in de hoofdstad. De gastvrouwen van het hotel lieten de actie gelaten over zich heen komen. Een manager zocht onmiddellijk contact met zijn bovenbazen om klaarheid te krijgen over de rechtmatigheid van de actie. Maar hij liet de actie verder ongemoeid.

Lees verder
4 september 2012

SP op de Politieke Markt in Heemskerk

Zaterdag 1 september werd er door de landelijke politieke partijen, vertegenwoordigd in de Heemskerkse raad, weer een Politieke Markt georganiseerd in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Alhoewel de SP niet in de Heemskerkse raad zit was de partij wel met een kraam aanwezig.

Lees verder
18 mei 2012

SP Velsen start 'Comité van Waakzaamheid Rode Kruis Ziekenhuis'

Velsen. De SP-afdeling Velsen heeft een 'Comité van Waakzaamheid RKZ' opgericht. Dit in reactie op de jongste berichten die vraagtekens oproepen over het voortbestaan van dit voor de IJmond zo belangrijke ziekenhuis. Het Comité roept belangstellenden op om zich bij het Comité aan te sluiten. Lees verder >>

Lees verder

Pagina's

U bent hier