h

Nieuws uit 2018

13 december 2018

SP pleit voor ‘Groen Staal’.

Foto: SP Velsen

Er zijn in onze wereld tegenwoordig heel veel uitdagingen. Klimaatverandering, voedsel- en waterschaarste, het managen van schaarse grondstoffen, het herstellen van de schade die menselijke activiteit aan het ecosysteem aanricht, en het veiligstellen van gezondheid, veiligheid en gelijke kansen. 

Lees verder
4 december 2018

ALV met Eric Smaling

Op woensdag 12 december a.s. houdt de SP Velsen de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Onze speciale gast is dan Eric Smaling van de Wageningen Universiteit & Research - Voedselzekerheid en Bodemonderzoek. Eric Smaling was voor de SP 1e en 2e Kamerlid. Hij was toen woordvoerder Verkeer, Energie, Dierenwelzijn en Ruimtelijke ordening. Bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart is Eric de lijsttrekker voor de SP Noord-Holland.

Lees verder
22 november 2018

Twee plannen naast Ruïne?

Foto: Robert van Koten / SP Velsen

B&W van de gemeente Velsen hebben eerder bekend gemaakt dat zij een aanvraag hebben ontvangen voor een omgevingsvergunning. Het hier gaat om de aanvraag voor de oprichting van een woning, bedrijfshal en kas aan de Brederoodseweg 41, pal naast de Ruïne van Brederode.

Lees verder
21 november 2018

Beantwoording vragen SP

Foto: Robert van Koten SP / SP Velsen

Recent ontving de SP fractie de antwoorden op de vragen van de SP aan het college met betrekking tot de stof en grafietemissies: 

Lees verder
10 november 2018

Hattrick: SP scoort 3 moties

Foto: Robert van Koten / SP Velsen

Op 8 november j.l. is de begroting 2019 van de gemeente Velsen in de gemeente raad besproken. Velsen is en blijft financieel gezond. Het nieuwe college heeft vijf speerpunten benoemd met concrete voorstellen. De speerpunten zijn dienstverlening, samenspel, duurzaamheid, fijn wonen en werken, en Iedereen doet er toe. De SP heeft bij de behandeling van de begroting voor 2019 drie moties ingezet en gescoord. 

Lees verder
5 november 2018

Bewoners van de Zeiler praten mee over bomen.

Foto: Robert van Koten / SP Velsen

Bewoners aan De Zeiler te Velserbroek hebben van de gemeente Velsen recent een brief ontvangen over het vervangen van de bomen aan de Zeiler. Reden hiervoor is dat de huidige bomen te groot zijn en overlast geven. De bomen werden, aldus de gemeente, elk jaar helemaal teruggesnoeid. De bomen worden desondanks toch gekapt en vervangen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier