h

Nieuws uit 2015

20 december 2015

JAARWISSELING

Foto: Tom / sp velsen
12 december 2015

STOP RACISME EN HAAT

Waakzaam en paraat was de SP afdeling Velsen bij een protestactie van NVU groep tegen de komst van erkende asielzoekers naar Driehuis. In de striemende regen verzamelden zich op het Plein '45 zo'n 15 demonstranten. De SP hield daarop haar 'tegendemonstratie' met een duidelijk spandoek: Stop racisme en haat. Toen de demonstranten over gingen tot provocaties richting de SP delegatie, die door de politie vakkundig werd afgeschermd, hebben we onze actie ontbonden. 

Lees verder
6 december 2015

VLUCHTELINGEN WELKOM IN VELSEN

De SP afdeling Velsen zegt Ja tegen de komst van tot 80 statushouders naar het voormalig Missiehuis in Driehuis. Zij betreurt tegelijk dat erkende vluchtelingen in een zo sobere voorziening moeten worden gehuisvest omdat door wanbeleid zoveel schaarste is ontstaan aan betaalbare sociale huurwoningen. 

Lees verder
3 december 2015

SP Velsen aanwezig bij herdenking van verzetsheld Hannie Schaft

Foto: Tom Bleijendaal / velsen.sp.nl

Zondag 29 november werd in Haarlem verzetsheld Hannie Schaft herdacht in Haarlem. Omdat het 70 jaar geleden is dat ze werd herbegraven werd de herdenking dit jaar gehouden in de Grote of St. Bavokerk.

Lees verder
18 november 2015

Klatergoud in huurland

Foto: Freek Weber / sp velsen

Comité Huuractie IJmond en SP in actie

Lees verder
1 november 2015

Gerko Buist neemt op de ledenvergadering afscheid als afdelingsvoorzitter

Op de ledenvergadering van 27 oktober 2015 heeft afdelingsvoorzitter Gerko Buist afscheid genomen van deze functie. Na tien jaar actief voor de afdeling als organisatiesecretaris en vervolgens afdelingsvoorzitter doet hij een stapje terug en gaat verder als algemeen bestuurslid. Daarnaast is hij ook raadslid in Velsen. Jan Müter neemt de komende zes maanden de functie afdelingsvoorzitter waar als interim, waarna door de leden een nieuwe afdelingsvoorzitter gekozen wordt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier