h

Nieuws uit 2019

15 november 2019

SP Velsen kiest nieuw afdelingsbestuur

Tijdens de ledenvergadering op woensdag 13 november hebben de leden van de SP afdeling Velsen een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Gerko Buist is gekozen als de nieuwe afdelingsvoorzitter en vervangt Robin van Kouteren die verder gaat als algemeen bestuurslid. Joop Luster is door de leden gekozen als organisatiesecretaris en Freek Weber als algemeen bestuurslid. Een drietal leden heeft aangegeven om het bestuur te willen versterken en gaan de komende maanden met het bestuur meelopen.

Lees verder
7 juli 2019

In vier minuten: het verhaal dat we al ons hele leven horen. Maar klopt dit wel?

Lees verder
2 juli 2019

SP in Velsen niet meer in de gemeenteraad

SP-raadslid Mireille Koedijker heeft vanwege interne problemen met de landelijke SP in Amersfoort haar SP-lidmaatschap opgezegd. Ook heeft ze besloten om verder te gaan als zelfstandig raadslid. SP-fractievoorzitter Robert van Koten heeft zich solidair verklaard met Koedijker en heeft eveneens zijn SP-lidmaatschap opgezegd. Samen zullen ze verder gaan als zelfstandige fractie in Velsen. Het bestuur van de SP afd. Velsen betreurt deze gang van zaken en vindt het heel spijtig dat beide raadsleden hun zetels niet teruggeven aan de partij, zoals wel d.m.v. een getekende verklaring is vastgelegd. De afdeling heeft Mireille Koedijker tot het laatste moment gesteund in haar conflict met de SP. Het vertrek van de twee raadsleden is dan ook geen gevolg van een conflict met de afdeling en heeft ook niets te maken met het gedachtengoed van de SP.

Lees verder
11 juni 2019

Deze halte is net opgeheven

Foto: Joop Luster / SP Velsen

Connexxion gooide per 28 april een deel van de dienstregeling om in de regio Haarlem-IJmond. Er is gesneden in het aantal ritten en een paar buslijnen zijn zelfs helemaal vervallen. 

Lees verder
4 juni 2019

SP steunt mondige inwoners

Foto: Onbekend / Wales online
Tata en Harsco overtreden stelselmatig de milieuvergunningen en de omgevingsvergunning. Er zijn al langere tijd zeer verontrustende berichten in de lokale en landelijke media over de vele grafietregens, die in de IJmond neerdalen, en meer milieuovertredingen gepleegd door Tata Steel en Harsco. 
Lees verder
17 mei 2019

Onomstreden waardes

Foto: Robert van Koten / SP Velsen

De locatie Brederoodseweg 41 in Sanpoort Zuid wordt herontwikkeld om sanering van de agrarische bebouwing en de bouw van 3 vrijstaande villa’s mogelijk te maken. De intitiatiefnemer wil daarbij gebruik maken van provinciale Ruimte voor ruimte regeling, maar dan wringt de schoen. De koper van de grond heeft circa 1 miljoen te veel betaalt en de (her)taxaties die na de aankoop hebben plaatsgevonden blijken niet te kloppen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier