h

SP Velsen steunt Actiecomité 'Red de Zorg' van FNV om 100.000 handtekeningen te verzamelen

8 oktober 2014

SP Velsen steunt Actiecomité 'Red de Zorg' van FNV om 100.000 handtekeningen te verzamelen

In oktober wordt in Haarlem en de IJmond in een breed samenwerkingsverband handtekeningen opgehaald voor de actie 'Red de Zorg'. We zijn te vinden op markten en bij winkelcentra. Zo staan we er vanaf 2 oktober vier donderdagen nabij de weekmarkt en ook vier zaterdagen bij winkelcenta in IJmuiden. We gaan voor 100.000 handtekeningen vóór de behandeling in de Eerste Kamer. Keert de politiek niet op haar schreden, dan komt de FNV met een correctief referendum. De SP Velsen ondersteunt de actie!

'Red de Zorg' is een initiatief van de ABVAKABO FNV, dat onlangs door geheel de FNV in Beweging is overgenomen om met vereende krachten van binnen en buiten de vakbeweging de bezuinigingen op de zorg een halt toe te roepen. De regering sluit de toegang tot verzorgingshuizen af en bezuinigt tegelijk op de thuiszorg. Er wordt maar liefst 3 miljard bezuinigd op de zorg aan de meest kwetsbare mensen. Gemeenten krijgen de jeugdzorg en een groot deel van de zorg voor ouderen en gehandicapten op hun bordje, maar moeten het tegelijkertijd met veel minder geld doen.

Zorg raakt iedereen. Daarom werken medewerkers uit de zorg, cliënten en allen die de zorg in hun hart hebben opgenomen eendrachtig samen om de wantoestanden in de zorg te helpen keren. De zorgpremies rijzen de pan uit en de vrije keus voor artsen verdwijnt. Ondertussen boeken zorgverzekeraars grote winsten. Dat mag en kan niet gebeuren! 

U bent hier