h

SP Velsen aanwezig bij herdenking van verzetsheld Hannie Schaft

3 december 2015

SP Velsen aanwezig bij herdenking van verzetsheld Hannie Schaft

Foto: Tom Bleijendaal / velsen.sp.nl

Zondag 29 november werd in Haarlem verzetsheld Hannie Schaft herdacht in Haarlem. Omdat het 70 jaar geleden is dat ze werd herbegraven werd de herdenking dit jaar gehouden in de Grote of St. Bavokerk.

Bij de herdenking waren haar beide vriendinnen Freddy en Truus Oversteegen wederom aanwezig. Gastspreker tijdens de herdenking was Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, die een indrukwekkende bijdrage leverde. Minstens net zo indrukwekkend was de inbreng van 'drie generaties' bestaande uit Eb Pereboom (93), oud verzetsstrijder, Bloeme Keilson (40), dochter van de uit Duitsland gevluchte schrijver, dichter, arts en psychiater Hans Keilson en Yaniek (9), kind van de familie Schaft. De muzikale bijdragen werden verzorgd door twee koren, een violiste, een sopraan en pianiste en twee liedjes uit de musical 'Het meisje met het rode haar' gezongen door de hoofrolspelers.

vervolgens was er een stille tocht naar het Kenaupark, waar bij het Hannie Schaftmonument bloemen werden gelegd.

Foto: Tom Bleijendaal / www.velsen.sp.nl

Foto: Tom Bleijendaal / www.velsen.sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier