h

Blog

30 april 2020

Hoe lang kunnen we nog volhouden.

"Hou vol" horen we premier Rutte almaar zeggen, maar hoe lang moeten we nog volhouden en hoe houden we dit vol. In eerste instantie werd er gesproken over de groepsimmuniteit. Wanneer 60% van de Nederlanders het virus gehad hebben vormen zij een beschermende muur om de overige 40%. Leuk bedacht, maar na twee maanden was pas 4% besmet (geweest). Wanneer we moeten wachten op de 60% zijn we drie jaar verder. Dan maar wachten op een vaccin dus, maar dat duurt nog zeker achttien maanden. Is het haalbaar dat we alle maatregelen zolang nog in stand houden?. Ik denk van niet. Dit is niet vol te houden. Ook de anderhalve meter maatschappij is niet vol te houden. Dit zal funest zijn voor de meeste theaters, festivals, heel veel horecazaken en moeten we het ons aan blijven doen dat opa's en oma's nog achttien maanden hun kleinkinderen niet kunnen vastpakken of dat je nog achttien maanden je vader en/of moeder geen knuffel kan geven. En dan heb ik het nog niet over de situatie in verpleeghuizen. Is de anderhalve meter afstand maatschappij niet volledig in strijd met ons mens zijn? Ik vind van wel. De mens is een groepsdier en hoewel sommige neoliberale politieke partijen ons een individualistische maatschappij proberen aan te praten kunnen we alleen functioneren door samen te werken en dat gaat heel moeilijk op anderhalve meter afstand. Wanneer ik bij mij achter met onze hond door het duin loop en iemand anders tegenkom moet ik daar nu met een grote boog omheen lopen. Dit gaat volledig tegen mijn natuur in en kost me grote moeite. Ik denk zelf niet dat ik dat nog minstens achttien maanden vol ga houden en volgens mij met mij vele anderen. Misschien moeten we accepteren dat dit virus er is en dat er mensen zullen overlijden. Dat gebeurt hoe dan ook, maar is het menselijk om dood te gaan zonder afscheid van je geliefden? Wat we nu vooral moeten doen is het aantal plekken uitbreiden waar patiënten behandeld kunnen worden. Er is de afgelopen decennia enorm bezuinigd op de ziekenhuiszorg. Alleen al in de omgeving Kennermerland zijn er vier ziekenhuizen wegbezuinigd. Dit moet nu weer worden uitgebreid. Dat zal moeilijk zijn, maar volgens mij de enige mogelijkheid. Er zullen bepaalde maatregelen genomen moeten worden, maar we moeten na het virus niet terugkeren naar een maatschappelijke zonder theaters, horeca en lege winkelstraten.

Lees verder
5 juli 2019

De strijdlust blijft!

Bij mijn afscheid als raadslid in de Gemeente Velsen vorig jaar sprak burgemeester Frank Dales de volgende woorden: “Gerko ís SP. Waar ik Robert en Mireille me nog wel bij een andere partij kan indenken, zie ik dat niet bij Gerko”. Helaas zijn deze woorden exact uitgekomen. Robert van Koten en Mireille Koedijker zitten voor een andere partij in de raad. En ik? Ik ben SP en ik blijf SP!

Lees verder
4 juli 2019

Solidair aan Mireille Koedijker maar niet aan de afdeling

SP-raadslid Mireille Koedijker heeft haar lidmaatschap van de SP opgezegd vanwege een financieel conflict met de landelijke SP en heeft besloten om haar raadszetel te behouden. SP-fractievoorzitter Robert van Koten heeft besloten om zich solidair te verklaren aan Mireille en heeft zijn SP-lidmaatschap eveneens opgezegd. Samen zijn zij een nieuwe partij begonnen. Heel mooi die solidariteit, de SP is daar een groot voorstander van, maar waar is zijn solidariteit naar het bestuur, die Mireille de hele weg in haar conflict gesteund heeft, waar is zijn solidariteit naar de leden en waar is zijn solidariteit naar de kiezers die vorig jaar SP gestemd hebben?

Lees verder
1 juli 2019

Solidair en rechtvaardig

Foto: Robert / Robert

Robert van Koten en Mireille Koedijker zijn geen raadslid meer voor de SP in Velsen. Beide raadsleden hebben het lidmaatschap van de SP recent opgezegd. Aanleiding is de afwikkeling van de herberekening en verrekening van de onkosten binnen de raadsvergoeding over de jaren 2014-2018.   

Lees verder
21 juni 2019

‘Alles is giftig’

Foto: Robert van Koten / Robert van Koten

‘Alles is giftig’ Het RIVM verwees bij de presentatie in Wijk aan Zee naar deze uitspraak van Paracelsus.  

Lees verder

U bent hier