h

De strijdlust blijft!

5 juli 2019

De strijdlust blijft!

Bij mijn afscheid als raadslid in de Gemeente Velsen vorig jaar sprak burgemeester Frank Dales de volgende woorden: “Gerko ís SP. Waar ik Robert en Mireille me nog wel bij een andere partij kan indenken, zie ik dat niet bij Gerko”. Helaas zijn deze woorden exact uitgekomen. Robert van Koten en Mireille Koedijker zitten voor een andere partij in de raad. En ik? Ik ben SP en ik blijf SP!

Toen voormalig SP-fractievoorzitter Robert van Koten het bestuur maandagavond mededeelde dat hij zich solidair had verklaard aan Mireille, net als haar zijn lidmaatschap van de SP had opgezegd en samen met haar met een nieuwe partij zijn raadswerk ging voortzetten was ik even murw geslagen. Ik heb dingen gezegd, ik weet niet meer exact wat, maar volgens mij waren ze niet erg kritisch. Ik lag in de hoek, zag ruim twaalf jaar hard werken voor de afdeling in rook opgaan, maar er zat nog leven in. In de loop van de volgende dag kwam het besef wat er gebeurd was. Er kwamen een aantal vloekwoorden uit me waarbij het maar beter is dat niemand ze hoorden. En nu? Nu ben ik strijdbaarder dan ooit en vastberaden om samen met mijn medestrijders onze mooie afdeling er weer bovenop te brengen. Zonder raadsfractie - voor mij is raadsdeelname sowieso een middel en geen doel -, maar met veel nieuwe energie.

En Robert en Mireille? Ach, het is nu wel duidelijk dat die zichzelf belangrijker vinden dan het afdelingsbestuur, belangrijker dan de SP-leden en belangrijker dan de kiezers die vorig jaar SP gestemd hebben. Ik zal er verder geen woorden meer vuil aan maken.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier