h

SP Velsen houdt tweede actiebijeenkomst Huur te Duur op 10 februari in Beverwijk

25 januari 2015

SP Velsen houdt tweede actiebijeenkomst Huur te Duur op 10 februari in Beverwijk

Foto: SP / Huur te Duur

Vanaf februari stappen actieve SP-leden langs bij huurders in Heemskerk, Beverwijk en Velsen, om hun ervaringen te bundelen van de gevolgen van het kabinetsbeleid op de kosten van het wonen in een gewone huurwoning. De partijleden zullen daar tevens een oproep en uitnodiging aan verbinden om de huurverhoging dit jaar in juli maar mooi eens <strong>niet </strong>te betalen. En wel collectief.

<!--break-->

De SP maakt zich grote zorgen over de snel stijgende kosten van de huren. In de afgelopen twee jaar zijn de woonlasten door de inkomensafhankelijke huurverhoging, de verhuurdersheffing en de gewijzigde puntentelling voor woningen met 10% toegenomen. Waar de inkomens van de mensen op hun best gelijk gebleven zijn, daar moesten zij dus drastisch gaan schuiven en snijden. Duidelijke wordt elke dag dat achter de voordeur van menig huurwoning bittere armoede wordt geleden en steeds meer de eindjes niet meer bijeen kunnen houden.

De SP vindt daarom ook dat nu door de huurders een krachtig signaal in de richting van de landelijke politiek gebracht moet worden waarin duidelijk wordt dat de huurders niet langer willen opdraaien voor de cirisispolitiek van dit kabinet. De verhuurdersheffing moet van tafel, net als de waardeafhankelijke puntentelling en de inkomensafhankelijke huurverhoging.

Voor wie meer wil horen over de vorming van huur-actiecomités en een collectieve weigering van de huurverhoging in juli, die is welkom op dinsdag 10 februari, in Buurtcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, Beverwijk, Aanvang 20.00 uur. Toegang is vrij. Voor meer informatie: <a href="mailto:gerko.buist@kpnmail.nl">gerko.buist@kpnmail.nl</a>

Reacties

In de Polanenflat (St.Agnes Woningb.ver.)) zijn steeds meer mensen bereid om mee te doen. Men is boos, dat men voor deze woningen straks weer meer moet betalen.
Meeste bewoners werkloos, gescheiden, W.A.O en 65+ zonder Pensioen.

Reactie toevoegen

U bent hier