h

SP Velsen in actie tegen verdwijnen zebrapaden!

10 januari 2012

SP Velsen in actie tegen verdwijnen zebrapaden!

De SP in Velsen is een actie begonnen om haar bezorgdheid te uiten over de plannen om de zebrapaden op de Planetenweg in IJmuiden te schrappen. Volgens de partij zijn dit belangrijke oversteekplaatsen naar winkels, wijkcentra en scholen. Langs de Planetenweg zijn affiches opgehangen om de voorbijgangers te wijzen op de bezorgdheid van de SP!

Zebra

Eerder al trok Wijkplatform Zee- en Duinwijk bij wethouder Vennik aan de bel over de toekomst van de zebrapaden en de mogelijke relatie met de komst van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in Velsen.

Volgens deze PvdA-wethouder is die relatie er niet en beschouwt hij de zebrapaden als een 'schijnveiligheid'. De SP vraagt zich af waarom dat dan niet geldt voor alle zebrapaden binnen de gemeente. De partij legt de link met HOV wel en maakt zich grote zorgen om de veiligheid van de andere weggebruikers, met name die van voetgangers en fietsers!

Als u zebrapaden óók belangrijk vindt en deze actie wilt ondersteunen, dan kunt u de poster hier downloaden!

Wilt u een poster op A3-formaat dan kunt u dit hier bestellen! Gelieve hierbij uw adresgegevens vermelden. U ontvangt de poster dan z.s.m.!

SP Velsen bezorgd over herstructurering Planetenweg!

U bent hier