h

SP Velsen bezorgd over herstructurering Planetenweg!

10 januari 2012

SP Velsen bezorgd over herstructurering Planetenweg!

De SP in Velsen maakt zich zorgen over de plannen om de Planetenweg in IJmuiden te herstructureren. Volgens deze plannen zouden de huidige zebrapaden moeten verdwijnen. Wijkplatform Zee- en Duinwijk maakt zich hier ook zorgen om en vroeg wethouder Vennik om uitleg.

Volgens Ina de Vos van het Wijkplatform is er een relatie tussen het schrappen van de zebrapaden en de aanleg van het tracé voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer in Velsen. In reactie stelt Vennik dat zebrapaden ‘schijnveiligheid’ vormen.
De SP vermoedt dat er wel degelijk een verband is tussen de plannen en het HOV. In het geplande tracé komen ook geen zebrapaden meer voor. In de HOV-plannen staat vermeld dat de bus zoveel mogelijk door moet kunnen rijden. Hierin passen deze voetgangers oversteekplaatsen niet.

Bij de Zuid-Tangent (tegenwoordig R-Net hetend), die rijdt van Haarlem Station naar Amsterdam Z-O, zijn al diverse ongelukken gebeurd met voetgangers, soms zelfs met zeer dramatische afloop. De SP vreest dat de verkeersveiligheid in Velsen met de komst van het HOV sterk zal afnemen.

De komende dagen zijn er diverse informatiebijeenkomsten, waarin de SP kritische vragen zal stellen over deze veiligheidskwestie!

U bent hier