h

Wethouder Bram Diepstraten en Conny Braam onthullen plaquette IJmuidense verzetsstrijder Jan Bonekamp

4 mei 2020

Wethouder Bram Diepstraten en Conny Braam onthullen plaquette IJmuidense verzetsstrijder Jan Bonekamp

Foto: Gerko Buist / SP Velsen

Maandag 4 mei werd er door Bram Diepstraten, wethouder in de Gemeente Velsen, en Conny Braam, voorzitter van het Bonekamp Herdenkingscomité, een plaquette onhuld ter ere van de IJmuidense verzetsstrijder Jan Bonekamp bij het familiegraf op de Westerbegraafplaats in IJmuiden. Ook werden er bloemen gelegd door de wethouder, namens de Gemente Velsen en Conny Braam namens het Bonekamp Herdenkingscomité


De plaquette is een initiatief van de Gemeente Velsen. Op dezelfde dag werd er ook een plaquette onthuld ter ere van verzetsstrijdster Freddie Oversteegen op Begraafplaats De Biezen.

Foto: Gerko Buist / SP Velsen

Foto: Gerko Buist / SP Velsen

Het Bonekamp Herdenkingscomité organiseert jaarlijks de herdenking van Jan Bonekamp op de Westerbegraafplaats. Vanwege het coronavirus kon er dit jaar geen herdenking plaatsvinden met publiek. De onthulling van de plaquette is opgenomen door RTV Seaport en zal later op 4 mei met toevoeging van eerder opgenomen opnames van het lied De Vluchteling, vertolkt door Daan van Putten en Nicolette Knape en een toespraak van vakbondshistoricus Sjaak v.d. Velden te zien zijn op de Facebookpagina's van het Bonekamp Herdenkingscomité en van Conny Braam. Ook op deze site zullen de opnames te zien zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier