h

Freddie Dekker Overstegen overleden.

6 september 2018

Freddie Dekker Overstegen overleden.

Foto: Erik Zaalbergen / HD

Gisteravond laat bereikte ons het trieste bericht dat Freddie Dekker Overstegen, oud verzetsstrijdster is overleden. 

Freddie Dekker Overstegen woonde de laatste jaren in Huis ter Hagen in Driehuis. In de oorlogsjaren verrichte zij veel verzetsactiviteiten met haar zus Truus Overstegen en Hannie Schaft. Leden van onze SP afdeling onderhielden nog altijd contact met haar onder andere in verband met de Jan Bonekamp herdenkingen alsmede de Hannie Schaft herdenking. Op 15 april 2014 ontvingen Oversteegen en haar zus allebei het Mobilisatieoorlogskruis uit handen van minister-president Mark Rutte. Een buitgewone eer omdat de onderscheiding gewoonlijk door de burgemeester wordt uitgereikt. Freddie Dekker Overstegen werd op 6 september 1925 geboren te Schoten (thans Haarlem-Noord) en overleed op 5 september 2018 in Driehuis. 

Reactie toevoegen

U bent hier