h

Handen af van de buurtwinkel voor dagelijkse boodschappen

7 juli 2016

Handen af van de buurtwinkel voor dagelijkse boodschappen

De SP fractie in de gemeenteraad van Velsen is kritisch op het nieuwe Regionale Detailhandelsvisie IJmond. De hang naar de concentratie van de winkel op de Lange Nieuwstraat, mag niet ten koste gaan van buurtwinkels voor dagelijkse boodschappen, zoals die op de Planetenweg en Cepheusstraat. Koedijker:'Die winkels floreren en er is daar geen leegstand, en ze vervullen bovendien een belangrijke voorwaarden waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. 

Hierom diende de SP fractie een motie in bij de bespreking van de Regionale Detailhandelsvisie IJmond om de kleine winkelcentra voor dagelijkse boodschappen juist te behouden. De motie vond echter alleen steun van Velsen Lokaal en de Christen Unie.

Reactie toevoegen

U bent hier