h

5 September Red de Zorg Bustour door Kennemerland

4 september 2015

5 September Red de Zorg Bustour door Kennemerland

Foto: FNV / Red de Zorg

In aanloop naar de landelijke grote Red de Zorg demonstratie op 12 september in Amsterdam zal op zaterdag 5 september, tussen 11 en 16 uur,  een vrolijk versierde bus door Haarlem, Haarlemmermeer en de IJmond rijden. Op plaatsen met veel publiek, markten en winkelcentra, zoekt het regionale comité Red de Zorg actief het contact met het publiek om hen te informeren over de achtergrond van de actie en de miljardenbezuinigingen in de zorg.

De Regering bezuinigt miljarden op de zorg

• Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis! 600.000 ouderen in onzekerheid.

• Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen! 100.000 banen op de tocht.

• Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten! Geld komt niet waar het nodig is.

Nu aanmelden voor gratis vervoer

Het Red de Zorg comité hoopt en verwacht met de Bus tour door Haarlem en de IJmond zal bijdragen aan een grotere bekendheid van de demonstratie en de mogelijkheid tot aanmelding voor gratis vervoer (www.fnvvoorzorg.nl). Een hoge opkomst vormt een krachtig signaal naar de verantwoordelijke politici in Den Haag. Het comité roept de verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn op om in te grijpen.

Reactie toevoegen

U bent hier