h

SP Velsen solidair met actievoerende Tata Steelwerknemers

18 februari 2014

SP Velsen solidair met actievoerende Tata Steelwerknemers

Maandag 17 februari besloten negenhonderd vakbondleden in een te kleine vergaderhal om het nieuwe CAO-voorstel van de Europese directie van Tata resoluut van tafel te vegen. De arbeiders en hun vakbondsvertegenwoordigers zijn woedend en voelen zich tot op het bot beledigd door de opstelling van de Tata-directie.

Jaren achtereen staan de werkers, mede door hun verantwoordelijke opstelling, in de min en zijn honderden arbeidsplaatsen verloren gegaan.

Het bedrijf maakt inmiddels door de inzet van het personeel weer winst en daarom is het nu tijd voor koopkracht herstel en een investering in de arbeidsomstandigheden en de installaties. Gaat de directie niet in op de voorstellen van de FNV en andere bonden, dan zullen 3/4-vergaderingen worden uitgeroepen - oftewel stakingen!

SP-leden uit Alkmaar. Castricum, Heemskerk en Velsen waren bij de vakbondsactie aanwezig om hun solidariteit te tonen. Met een spandoek en flyers brachten zij hun adhesie tot uitdrukking.

Direct na afloop van de vakbondsvergadering togen de leden in protestmars naar het hoofdkantoor van Tata Steel IJmuiden, met de CAO-voorstellen van de directie in een lijkkist. Aan Tata woordvoerder Moons werd het volgende manifest overhandigd:


Manifest

 

We hebben 7 jaren Tatasteel achter de rug. Met een hoge schuld en een mager resultaat! 

Het management heeft de plant in IJmuiden tot op het bot uitgekleed, waardoor heel veel collega’s hier nu geen werk meer hebben. De achterblijvers zijn zwaar gestrest en draaien overuren om het bedrijf gaande te houden. 

Zeven jaren waarin IJmuiden heel hard probeerde IJmuiden te blijven. IJmuiden moet de motor van Tata Steel zijn en blijven, om daarmee ouderwets goede resultaten neer te zetten, waar ook Tata Steel in India de vruchten van plukt! Het management van Tata Steel gedraagt zich als ouderwetse baas:  top down, afpakken wat van ons is, besparen en schrappen. 
Maatregel na maatregel, eindeloos verder!

Stop de afbraak van IJmuiden. Nu! Wij, de werknemers van IJmuiden, zijn die afbraak nu zat.
Wij willen rust. Dat vragen we al zolang. Vanuit het Europees management komt die rust niet. Hun afbraakpolitiek gaat verder! Tot en met de CAO aan toe. Jawel:

  • Doorwerken met Kerst en Oud & Nieuw zonder feestdagentoeslag
  • Eenzijdige aanpassing van de roosters
  • Verplicht vrijnemen als er geen werk is
  • Flextijd afschaffen
  • 25 Euro per maand onkostenvergoeding afschaffen
  • Jubileum bij 12½ jaar afschaffen in ruil voor 50
  • En wellicht het WGP openbreken
  • Uitbetalen ADV-dagen
  • Bovenwettelijke VK-dagen

Daarom dragen wij met zijn allen Tata Steel en hun cao voorstellen ten grave en vieren we de wedergeboorte van IJmuiden als de zelfstandige glanzende parel binnen Tata Steel.  Winstgevend de nummer 1 van Europa, met een mooie toekomst die dan ook weer de onze is!

We laten ons bedrijf en onze cao niet afbreken
3% erbij, is een redelijke looneis!

 

Reactie toevoegen

U bent hier