h

SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen spreekt in Velsen over problemen in de sociale huursector

24 september 2013

SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen spreekt in Velsen over problemen in de sociale huursector

Velsen ● De SP afdeling Velsen organiseert op maandagavond 30 september een openbare discussieavond over de problematiek in de sociale huursector. Paulus Jansen, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder wonen zal spreken over het thema ‘hoe houden we sociale huurwoningen betaalbaar’. SP-lid Joop Luster geeft eerst een presentatie over de sociale huursector.

Paulus Jansen
Paulus Jansen

Door kabinetsplannen dreigt deze sector steeds meer in het slop te raken en worden sociale huurwoningen onbetaalbaar voor een grote groep huurders. Tevens worden steeds vaker betaalbare huurwoningen in de verkoop gedaan. Mede door de crisis groeit de vraag naar dit type woningen en groeit daardoor de wachtlijst.

Ook stagneert de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. De gevolgen hiervan zijn in diverse delen van Velsen te zien. Zo ligt het Project De Golfbreker in de Lange Nieuwstraat stil en staat het PTT-terrein tegenover het Marktplein al jaren leeg.

De SP wil zoeken naar oplossingen voor dit probleem. Zo wil de partij onderzoek naar de regiecorporatie of een gemeentelijk woningbedrijf. Ook wil de partij weten of de gemeente de bouw van nieuwe sociale huurwoningen zelf in de hand kan nemen. Op deze en andere vragen wil de SP op deze avond antwoorden krijgen waarmee de politiek en de woningcorporaties verder kunnen.

De avond wordt gehouden in Zalencentrum Velserduin, Velserduinplein 3 in IJmuiden en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis!

U bent hier