h

SP betaalt een ton terug aan Provincie

26 juni 2013

SP betaalt een ton terug aan Provincie

Bestemmingsvoorstel voor
besteding aan de Fast Flying Ferry
krijgt geen steun in de Staten !

De SP-fractie in Noord-Holland betaalt bijna een ton belastinggeld terug aan de provincie. Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 96.516 euro dat teruggestort wordt.
Verreweg de meeste politieke partijen in Provinciale Staten van Noord-Holland betalen niets terug. Zij hebben hun hele budget uitgegeven of reserveren de helft voor het volgende jaar.
Voor de SP is het logisch om zorgvuldig met gemeenschapsgeld om te gaan. Daarom heeft de SP ook in het verleden regelmatig voorgesteld de fractiebudgetten te verlagen. Zeker in de huidige tijd, waarin de overheid aan de burgers vraagt om zuinig aan te doen met lonen en uitkeringen, past het niet als politieke partijen wel kwistig omspringen met fractiebudgetten; geld dat door de belastingbetaler is opgehoest.
In plaats van het geld voor de eigen partij aan te wenden, heeft de SP voorgesteld de 96.516 euro te besteden aan het in de vaart houden van de Fast Flying Ferry, de snelle bootverbinding tussen Velsen en Amsterdam. Dit voorstel kreeg helaas onvoldoende steun van de andere politieke partijen in de Staten. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (VVD, PvdA, D66 en CDA) willen de bootverbinding opheffen.

U bent hier