h

SP Velsen lijsttrekker Robert van Koten wil samenwerken en verbinden

16 mei 2013

SP Velsen lijsttrekker Robert van Koten wil samenwerken en verbinden

Velsen. De algemene ledenvergadering van de SP afdeling Velsen koos woensdag 15 mei j.l. Robert van Koten (44jr.) Robert van Kotenunaniem tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Voor het zevenkoppige afdelingsbestuur van de partij, dat gisteren ook nog eens werd versterkt met Tom Bleijendaal uit Heemskerk, kan de verkiezingscampagne niet vroeg genoeg beginnen!

Afdelingsvoorzitter Müter kijkt tevreden terug: "Robert is een sterke communicator en is in staat om de actie van de straat te vertalen in breed gedragen raadsbesluiten. En met de vroege keuze van de lijsttrekker schep je duidelijkheid. In november stellen we ons verkiezingsprogramma en de rest van de kandidatenlijst vast ”. Ook fractievoorzitter Mireille Koedijker, die al acht jaar voor de SP in de gemeenteraad zit, is verheugd over de steun voor de nieuwe lijsttrekker.

Op de jaarvergadering van de Socialistische Partij werd omgezien naar een jaar van veel politieke ontwikkelingen en acties, zoals voor het behoud van de zebrapaden op de Planetenweg, de landelijke verkiezingen en een handtekeningenactie voor het behoud van het Witte Theater.
Van Koten is voor de gemeenteraad van Velsen geen onbekende. Als steunfractielid neemt hij al sinds 2010 namens de SP deel aan de bijeenkomsten op het zogeheten ‘Raadsplein’. Daar heeft hij zijn expertise op het terrein van de Wmo en de zorg ingezet.
Van Koten is van beroep maatschappelijk werker, hij is gehuwd, vader van twee jonge kinderen en woonachtig in IJmuiden.

In zijn verkiezingstoespraak benadrukte Van Koten dat "de huidige crisis duidelijk maakt dat er SP antwoorden nodig zijn". Met instemming citeerde hij de Britse historicus Tony Judt wanneer hij zegt: "de winstdoelstellingen van bedrijven vreten de wereld op; er ontstaat een permanente staat van bestaansonzekerheid omdat de overheid burgers niet meer in bescherming neemt". Van Koten wil dat tij keren en heeft daarvoor de actieve medewerking van alle SP'ers nodig.

U bent hier