h

SP voert actie voor behoud van de draagvleugelboot

21 maart 2013

SP voert actie voor behoud van de draagvleugelboot

Velsen ● De SP in Velsen en Noord-Holland voert sinds donderdag 21 maart actie tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om de Fast Flying Ferry tussen Velsen-Zuid en Amsterdam per 2014 te schrappen. Hierdoor komt, als het aan de provincie ligt, na vijftien jaar een einde aan deze populaire bootverbinding over het Noordzeekanaal. Ook GroenLinks in Noord-Holland en Ouderenpartij NH steunen de actie.

FFF

Fractievoorzitter Remine Alberts van de Statenfractie van de SP in Noord-Holland, Frits Vrijhof, SP-raadslid in Velsen en andere fractieleden van de SP en GL maakten diverse overtochten om met de forensen en personeel van de ferry in gesprek te raken. Via een enquêteformulier worden de reizigers uit Velsen en Amsterdam gevraagd naar hun mening over het stopzetten van deze waterverbinding en wat ze sowieso vinden van de draagvleugelboot. Vrijwel alle passagiers maakten hier dankbaar gebruik van en gaven ook nog mondeling hun ongenoegen weer. Ook de bemanning van de draagvleugelboten gaven hun onvrede over het besluit aan.

Actie FFF
SP-raadslid in Velsen Frits Vrijhof op de kade in Amsterdan - foto Gerko Buist

Het formulier kan nog de hele week op de twee Connexxionboten worden ingevuld en in de aanwezige boxen gedeponeerd worden. Ook kan de enquête online worden ingevuld. Ga hiervoor naar het enquêteformulier.

U bent hier