h

Actieve SP’ers trekken Beverwijkse buurt in

25 september 2011

Actieve SP’ers trekken Beverwijkse buurt in

Beverwijk - Veel bewoners rond de Spoorsingel in Beverwijk zijn tevreden over hun woning, maar hebben wel klachten over het voortrazende verkeer en parkeeroverlast. Dat bleek ondermeer toen de SP op 21 september ging ‘buurten’ in deze buurt.

Carla Staats SP’ers uit Beverwijk trokken erop uit om het gebied omsloten door de Oever, Sionstraat en Graaf Florislaan onder de loep te nemen met de bedoeling de tevredenheid van de bewoners in deze buurt in kaart te brengen.
Vrijwel alle bewoners waren best tevreden over hun woning en hun omgeving. Toch waren diverse bewoners ontevreden over de verkeerssituatie in hun buurt. Er wordt veel te hard gereden door de smalle straten. Op de kruising van de Graaf Florislaan en de Graaf Janstraat zijn herhaaldelijk ongelukken gebeurd. De verkeersdrempels blijken het verkeer onvoldoende te vertragen.
Daarnaast is er sprake van parkeeroverlast vanwege het nabijgelegen winkelcentrum. Hier en daar staan paaltjes onzorgvuldig geplaatst waardoor het obstakels voor het verkeer worden.
Bij sommige woningen zijn door inbraakpogingen de sloten vernield, die daardoor vervangen moesten worden. Verder is er soms last van zwerfvuil op straat.

Voor de SP dus werk aan de winkel om de bewoners te ondersteunen om noodzakelijke verbeteringen aan hun woningen en omgeving voor elkaar te krijgen. De SP gaat aan de slag in Beverwijk!

U bent hier