h

Roemer roemt thuiszorgers - 15 juni zesde stakingsdag in Haarlem!

14 juni 2011

Roemer roemt thuiszorgers - 15 juni zesde stakingsdag in Haarlem!

Op de vierde stakingsdag van de thuishulpen van Viva Zorggroep, heeft Emile Roemer samen met SP-Kamerlid Renske Leijten zijn steun betuigd aan de medewerkers die staken tegen ontslag of minder salaris. De stakers voerden actie bij het hoofdgebouw van hun werkgever om hun ongenoegen te uiten tegen het loonoffer en de grootschalige intimidatie die nu richting de stakers plaats vindt. Roemer: 'Dit zijn de helden van de thuiszorg en we zullen ze blijven steunen tot zij deze strijd gewonnen hebben'.

Emile Roemer daagt directie ViVa Zorggroep uit...
Emile Roemer roept de directie op naar buiten te komen

In januari kregen 650 thuiszorgmedewerkers van Viva Zorggroep te horen dat ze alleen in dienst konden blijven als zij een salarisschaal lager zouden accepteren. Dat betekent dat ze van 13,10 bruto per uur naar 9,91 bruto per uur zouden gaan. Een groep van 150 thuiszorgmedewerkers voert sinds die tijd actie tegen het loonoffer.
Op 11 mei staakten de thuishulpen voor de eerste maal - deze dag is de vierde stakingsdag.
Roemer: 'Deze vrouwen trekken de grens en dat is erg dapper. Dat ze iedere keer op een andere dag staken om de mensen die ze helpen te ontzien, siert ze. Ze strijden voor hun salaris, maar ook voor hun beroep, dat sinds de invoering van de WMO steeds meer verwordt tot alleen maar schoonmaak werk, terwijl het helpen bij kwetsbare mensen thuis veel meer behelst dan goed de poetsdoek hanteren'.

Woensdag 15 juni wordt er opnieuw gestaakt. Ditmaal is het actieterrein de Grote Markt in Haarlem. Vanaf 13.30 uur is er een uitgebreid programma. Donderdagavond 16 juni zullen een aantal actievoerders inspreken tijdens de Raadscarrousel in Velsen bij de bespreking van de bezuinigingen in de WMO (waar de thuiszorg onder valt). Deze vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis van Velsen aan Plein 1945. Vanaf 19.00 uur is er een korte protestmanifestatie voor het Stadhuis, waarbij raadsleden worden aangesproken en pamfletten worden uitgedeeld. Op beide dagen bent u uiteraard meer dan welkom.

Een foto-reportage van de actie is hier te vinden.....>>

Emile Roemer spreekt de stakers toe.

Emile Roemer bij de aktie
Foto: Robert Koelewijn

U bent hier