h

Thuiszorgmedewerkers in actie!

10 april 2011

Thuiszorgmedewerkers in actie!

De actie van de ViVa thuiszorgmedewerkers duurt voort. Er hangt nog steeds het ontslag van 650 medewerkers boven hun hoofd. Dit is voor de medewerkers onaanvaardbaar. ABVAKABO FNV en de SP ondersteunen hen in hun strijd tegen de directie.

Inmiddels heeft zich een nieuwe tegenstander aangediend in de vorm van de Ondernemingsraad. Deze OR heeft zich geschaard achter de plannen van de directie. De actiegroep 'Wij Zijn De Thuiszorg', waarin de thuiszorgmedewerkers, ABVAKABO FNV en de SP in vertegenwoordigd zijn, is woedend en trekt maandag 11 april ten strijde richting het ViVa-hoofdkantoor in Velsen-Noord om met de OR in conclaaf te gaan.

Er worden bussen ingezet om de actievoerders naar Velsen-Noord te vervoeren, Om 16.00 uur komen ze aan bij het hoofdkantoor. De medewerkers zijn bereid om de acties te verscherpen, waarbij er wel op wordt toegezien dat de clienten niet de dupe zullen worden.

In de loop van april wordt de uitspraak van het UWV verwacht op de ontslagaanvraag van 650 medewerkers. Dan zal verder worden beraden hoe de acties ten uitvoer worden gebracht.

U bent hier