h

1e Lustrum herdenking Jan Bonekamp in teken van de jeugd

26 april 2011

1e Lustrum herdenking Jan Bonekamp in teken van de jeugd

Het Comité ter herdenking van de oorlogslachtoffers uit het IJmuidense verzet organiseert op woensdag 4 mei, om 20.30 uur, de vijfde bijeenkomst om stil te staan bij het graf van Jan Bonekamp op de Westerbegraafplaats in IJmuiden.

De herdenking van Jan Bonekamp en de strijd die hij met velen van zijn tijdgenoten voerden staat dit jaar in het teken van de jeugd en de inspiratie die jongeren uit het verzet tegen de Nazi’s en het fascisme kunnen putten. Na een welkomstwoord van de bekende IJmuidense schrijfster Conny Braam spreekt de IJmuidenaar Erik Gerritsma (23 jr.).

Jan Bonekamp

Over Jan Bonekamp schrijft Conny Braam: “Jan Bonekamp behoorde tot de onverzettelijksten in de strijd tegen fascisme en racisme tijdens de bezetting. Op 21 juni 1944 stierf de IJmuidenaar Jan Bonekamp, 30 jaar oud, in handen van de Duitsers.”

Conny Braam

Evenals in voorgaande jaren ontvangen de bewoners uit de straten die in Velsen zijn vernoemd naar verzetslieden elk een uitnodiging om met anderen stil te staan bij de naamgever van hun straat. Door uw komst kunt u Jan Bonekamp en de strijd die hij samen met velen anderen voerde, herdenken. Opdat we niet vergeten…

U bent hier