h

Geen marktwerking in zorg. Ook in Heemskerk!

14 januari 2011

Geen marktwerking in zorg. Ook in Heemskerk!

ViVa ACTIE
De medewerkers van ViVa!Zorggroep, een thuiszorginstelling die o.m. thuiszorg verleent in de IJmond, voeren donderdag 27 januari voor het Gemeentehuis in Heemskerk actie tegen aangekondigde bezuinigingen. Ze verzamelen zich om 19.00 uur, waarna om 19.30 uur wordt ingesproken tijdens de raadsvergadering. De SP afdeling Velsen ondersteunt de medewerkers en roept iedereen die voor behoud van goede thuiszorg in de IJmond is en tegen loonsverlaging van de medewerkers op om met spandoeken. borden, fakkels, etc. naar het Gemeentehuis te komen.

13 januari werd er door de medewerkers actie gevoerd voor en in het Stadhuis van Velsen. De maandag daarvoor werden ze door de directie op de hoogte gebracht van de beoogde bezuinigingen.
Volgens deze plannen zullen de thuiszorgmedewerkers maar liefst 19% van hun loon moeten inleveren of moeten ze veel meer uren gaan maken voor hetzelfde loon. Tevens krijgen de betrokken cliënten niet meer de zorg waar ze recht ophebben. Veel van deze cliënten zijn dementerend of hebben een psychisch probleem. Dit vergt gespecialiseerde hulp.
Reden genoeg voor de medewerkers om in grote getalen naar het Stadhuis te trekken om hun ongenoegen kracht bij te zetten.
De SP ondersteunt de strijd van de medewerkers en was bij de actie aanwezig met spandoeken en fakkels. Ook voor de SP is deze bezuiniging onverteerbaar. De partij voert al lange tijd actie tegen marktwerking in de zorg.

In de raadszaal maakten de actievoerders van het pas ingestelde vragenuurtje gebruik om hun onvrede kenbaar te maken aan de raads- en collegeleden. SP-fractie voorzitter Mireille Koedijker stelde aansluitend de vraag aan de orde, of de directeur van de zorginstelling - goed voor een jaarsalaris van 221.000 euro - óók loon in gaat leveren.

U bent hier