h

SP-afdeling bijeen voor verkiezingsprogramma Provincie Noord-Holland

11 oktober 2010

SP-afdeling bijeen voor verkiezingsprogramma Provincie Noord-Holland

SP-afdeling bijeen voor verkiezingsprogramma Provincie Noord-Holland

Het beloven spannende verkiezingen te worden, niet alleen voor de verhoudingen in de provincie zelf, maar ook die in Den Haag. De SP is meer dan ooit klaar voor deze verkiezingen. Niet omdat zij de provincie belangrijker wil maken dan zij is, maar omdat zij het provinciebestuur weer wil maken zoals het hoort te zijn. Zuinig, sober en zonder al te grote bestuurlijke pretenties. Belangrijk is bijvoorbeeld dat het rechts minderheidskabinet niet ook in de Eerste kamer een meerderheid verwerft.

De voorbereidingen van deze verkiezingen zijn al in volle gang. Een commissie heeft een concept programma gereed gemaakt en een voorlopige lijst van kandidaten opgesteld. Beoogd lijsttrekster is het Amsterdamse raadslid Remine Alberts. Lijstduwer is het voormalig SP-kamerlid Ada Gerkens uit Haarlem.

Een greep uit de speerpunten:

Er komt meer personeel in de jeugdzorg, zodat behandelaars ook echt tijd hebben voor de hun toegewezen pupillen.
Er komt een permanente campagne tegen kindermishandeling en er komen meer behandelplaatsen voor kinderen die het slachtoffer zijn van kindermishandeling.
Er komen geen dierenflats (megastallen) in Noord-Holland, maar wel zorgboerderijen.
Er komen deelsubsidies beschikbaar voor kunstgrassportvelden bij amateurclubs (veldvoetbal, hockey, korfbal, etc).
Het geld dat de verkoop van de NUON-aandelen heeft opgeleverd dient gebruikt te worden voor duurzame en klimaatbestendige investeringen. Het mag niet gebruikt worden om begrotingstekorten te financieren.
Enkele van de speerpunten zijn van rechtstreeks belang voor Velsen:

De SP kiest voor een nieuwe treinverbinding tussen Haarlem en IJmuiden, eventueel via een lightrail-aanleg.
Een tweede zeesluis bij IJmuiden is niet nodig. Wel steunen we de vervanging van de bestaande sluis als dat de komende jaren nodig blijkt te zijn.
Eventuele uitbreidingen van de Amsterdamse haven moeten binnen de bestaande lokaties worden gerealiseerd. Uitbreiding van de haven in de Houtrakpolder en/of Wijkermeerpolder wijzen wij af. De Amsterdamse haven moet zich meer specialiseren in producten met een hoge toegevoegde waarde voor Noord-Holland Zuid.
Maandag 18 oktober zijn alle leden van de SP van harte welkom om het conceptprogramma en de kandidatenlijst te bespreken. Op de ledenvergadering wordt tevens de afvaardiging van de afdeling gekozen voor de regioconferentie van 5 november, waar het programma en kandidatenlijst uiteindelijk zal worden vastgesteld.
Plaats: Delta, Rijnstraat 2 in IJmuiden
Datum: Maandag 18 oktober, 20.00 uur.
Het concept programma en – kandidatenlijst wordt via de mail toegestuurd en is bij de secretaris Gerko Buist verkrijgbaar via: T 0255-537749, M 06-28717998.

U bent hier