h

SP voorstander van ontwikkeling van brede school in Velsen-Noord

13 september 2010

SP voorstander van ontwikkeling van brede school in Velsen-Noord

De SP is een groot voorstander van brede scholen. In een brede school wordt niet alleen les gegeven maar worden ook meer activiteiten voor kinderen georganiseerd. Bijvoorbeeld op het gebied van kinderopvang, sport, en cultuur.

Een groot deel van de kinderen (ongeveer 20% in de basisschooleeftijd) uit Velsen-Noord gaat er niet naar school. Met de komst van een brede school kan de kwaliteit van het onderwijs flink verbeterd worden. Goed nieuws voor de kinderen in Velsen-Noord! De SP heeft daarom ingestemd met het voorstel in de gemeenteraad om een voorbereidingskrediet van € 60.000 ter beschikking te stellen om de ontwikkeling van de brede school mogelijk te maken.

De SP maakt zich echter wel grote zorgen over de financiële haalbaarheid van de plannen in Velsen-Noord. Het is nu nog onbekend hoe de nieuwbouw van de school betaald moet gaan worden.
En niet alleen de ontwikkeling van de brede school zal geld gaan kosten. Ook in een later stadium zal de gemeente subsidie beschikbaar moeten stellen voor de organisatie van de brede school. De SP vindt dat het onderwijzend persoon hier niet voor op kan draaien. Onderwijzers hebben het al druk genoeg met lesgeven!

De huidige economische tegenwind kan dus nog wel eens voor roet in het eten gaan zorgen. De SP hoopt echter van harte dat de ontwikkeling van de breden school in Velsen-Noord wél door kan
gaan.

U bent hier