h

SP Velsen trotseert regen voor behoud postbode

8 september 2010

SP Velsen trotseert regen voor behoud postbode

Velsen. Woendagmorgen 8 september bracht een delegatie van de SP-fractie en –afdeling een bezoek aan het TNT-distributiecentrum aan de Dokweg in IJmuiden. Daar zochten zij contact met het personeel dat al jaren in de tergende onzekerheid verkeert over de toekomst van hun werk en hun inkomen. Eén postbode trotseerde de stromende regen en trakteerde de SP-ers op koffie. Verschillende passanten uitten hun waardering voor de actie ‘red de postbode’ en ‘geen ontslag’ dat op een groot spandoek werd getoond. De meeste van de meegenomen tomaatjes konden – gewassen en wel - weer mee naar huis voor in de sla.

De solidariteitsactie van de SP-afdeling Velsen maakt onderdeel uit van de campagne RED DE POSTBODE, waarin postbodes samen met de SP-fractie uit de 2e Kamer strijdt tegen het voorgenomen massaontslag van tot wel 15.000 voltijd medewerkers van het Postbedrijf TNT, en voor een fatsoenlijke beloning voor echt werk. In dat verband wordt zondag 12 september in Rotterdam een grootse actie georganiseerd.

Op het moment van de actie in IJmuiden demonstreerden postbodes uit heel Europa in Straatsburg voor een moratorium op de liberalisering van de post. Op verzoek van de SP-Eurofractie wordt in het Europese Parlement een debat gevoerd over de liberalisering van de postmarkt.

Voor de SP is de liberalisering van de post een van de negatieve voorbeelden van een ongezonde marktwerking binnen de publieke sector. Een dwaling die kan en moet worden teruggedraaid. Inwoners uit Velsen die de Postbodes blijvend willen ondersteunen kunnen actiestickers bestellen voor op hun brievenbus bij het secretariaat van de SP-afdeling Velsen: 06-28717998 of via email

U bent hier