h

SP-afdeling Velsen kiest nieuw afdelingsbestuur

22 september 2010

SP-afdeling Velsen kiest nieuw afdelingsbestuur

Velsen. Tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 20 september heeft de SP afdeling Velsen een nieuw bestuur gekozen. Een opsteker voor het bestuur, is dat de leden van de SP afdeling Velsen unaniem hun vertrouwen hebben uitgesproken tijdens deze verkiezingen.
De nieuw gekozen bestuursleden zijn; Jan Müter (voorzitter), Gerko Buist (organisatiesecretaris), Luuk Lindeboom, Eggy Smits, Robert van Koten en Robin van Kouteren. Mireille Koedijker maakt als fractievoorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad van Velsen automatisch deel uit van het afdelingsbestuur.

Extra aandacht was er deze avond voor Luuk Lindeboom die afscheid van het bestuur nam als vicevoorzitter. Luuk heeft het afgelopen jaar Jan vervangen omdat deze door gezondheidsreden een stap terug moest doen. Tijdens de avond werd grote waardering uitgesproken voor hetgeen Luuk de afgelopen tijd voor de SP betekend heeft. Niet alleen heeft hij de afdeling draaiende gehouden tijdens het drukke jaar van de verkiezingen, ook is hij sinds jaar en dag de spil van de SP Hulplijn in Velsen. Luuk heeft het afgelopen jaar ongeveer 150 adviesaanvragen, over onder andere de WWB, huurrecht en de WMO, behandeld.

Op de algemene ledenvergadering is ook nagedacht over de Visie op Velsen 2025. Die discussie biedt nieuwe mogelijkheden om het perspectief van de SP op de toekomst uit te werken en uit te dragen. Opgemerkt werd dat bezuinigingen in de toekomst geen natuurverschijnsel vormen maar het gevolg zijn van politieke keuzen. Het ultra-rechtse kabinet dat nu in de maak is, zal ook lokaal actief van repliek gediend moeten worden. En dan niet alleen waar het gaat om de bejegening van migranten en moslims, maar ook op sociaal economisch terrein en de zorg. De SP is er klaar voor.

U bent hier