h

Laat de rijken - en de banken – de crisis betalen!

19 april 2010

Laat de rijken - en de banken – de crisis betalen!

Velsen - SP-afdeling Velsen/IJmond organiseert op maandag 3 mei een themabijeenkomst in het kader van de verkiezingen voor de 2e Kamer over de (dreigende) gevolgen van de economische crisis. Wie betaalt die crisis? Het antwoord op deze vraag is de belangrijkste inzet van de nu komende verkiezingen.

Wie draait er op voor de schade van speculatie en windhandel die door de banken en speculanten is aangericht. De overheersende opinie is nu dat een kaalslag op de publieke infrastructuur, sociale voorzieningen en de zorg onvermijdelijk is. En dat de neoliberale economische politiek vanzelfsprekend is. Maar de SP laat in haar nieuwe verkiezingsprogramma zien dat het anders moet en kan. Als we willen, dan kunnen we de banken de crisis laten betalen. Als we willen, dan kunnen we de kosten voor de zorg inkomensafhankelijk maken. Als we willen, dan kunnen we de kosten van de villasubsidie voor de allerrijksten beperken en stoppen met de peperdure JSF-speeltjes van Defensie.

Op maandag 3 mei zal na een kennismaking van SP-leden en sympathisanten informatie worden uitgewisseld over de problematiek van de verarming en dakloosheid in de regio en wat daar aan gedaan wordt en gedaan kan worden. Naast een inleiding van de Luuk Lindeboom,voorzitter van de Landelijke Vereniging van Thuislozen, zal gesproken worden door de SP-Kamerlid Manja Smits, tevens kandidaat (nr. 12) voor de 2e Kamer.
Er zal veel ruimte zijn voor het stellen van vragen en het maken opmerkingen.

SP-themabijeenkomst
Plaats: De Waterakkers, Kerkweg 217, Heemskerk
Datum: maandag 3 mei
Tijd: aanvang 19.30 uur – ca. 22.00 uur
Toegang is gratis, net als thee en koffie.

Voor meer informatie:
SP afdeling Velsen. 06-40773044

U bent hier