h

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak spreker op Marxisme Festival

16 maart 2010

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak spreker op Marxisme Festival

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak is één van de sprekers tijdens het Marxismefestival op 24 en 25 april in Amsterdam.


Een weekend met tientallen politieke bijeenkomsten vol discussie en debat over antikapitalistische kritiek, nieuwe bewegingen van protest en socialistische alternatieven.
Zaterdag 24 en zondag 25 april 2010
CREA Theater UvA
Turfdraagsterpad 17 Amsterdam
Georganiseerd door de Internationale Socialisten

De mondiale economische crisis laat zien dat er iets grondig mis is met het systeem waarin we leven. Vele miljoenen mensen worden geconfronteerd met bezuinigingen, werkloosheid, armoede en honger, zonder dat het kapitalisme hen een betere toekomst weet te bieden.

Ondertussen heeft de war on terror grote delen van de wereld in chaos en ellende gestort. En hoewel niemand de gevaren van klimaatverandering nog kan ontkennen, bewijzen regeringsleiders incapabel te zijn om zelfs minimale maatregelen te treffen. Maar toen de financiële sector in elkaar dreigde te storten wisten ze wel honderden miljarden beschikbaar te stellen om banken overeind te houden.

Steeds meer mensen vragen zich terecht af waarom zij de prijs zouden moeten betalen van een crisis die zij zelf niet hebben veroorzaakt. Bovendien beginnen overal ter wereld arbeiders, studenten en anderen in verzet te komen tegen het crisisbeleid – door te protesteren, staken of te bezetten.

Op het Marxisme Festival brengen we deze voorbeelden samen rond dezelfde vraag: hoe kunnen we een alternatief realiseren dat niet winsten maar mensen centraal stelt? Met honderden bezoekers is het festival afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor socialistische politiek, theorie en discussie in Nederland, met tientallen meetings en diverse sprekers uit binnen -en buitenland. Mis het niet!

U bent hier