h

Sneevliet Herdenkingscomité

23 maart 2010

Sneevliet Herdenkingscomité

Ieder jaar organiseert het Sneevliet Herdenkingscomité op of omstreeks 13 april een herdenkings bijeenkomst op 'WESTERVELD', Duin en Kruidbergerweg 2, 1985HG Driehuis nh,
tel: 0255514843. Dit jaar vindt de herdenking plaats op zondag 11 april.

Tentoonstelling in Shanghai over Henk Sneevliet en China
Op 27 juni 2009 vlogen Ger Groenenboom, Els de Winter en Dick de Winter naar Shanghai. We waren uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn, net als de familie Bart Santen, Ellen Santen en Bob de Wilde en een tweehoofdige afvaardiging van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) uit Amsterdam. Op 29 juni werd de tentoonstelling Sneevliet en China geopend. Ook waren enkele afgevaardigden van de Nederlandse ambassade aanwezig. De directeur van het museum, partijafgevaardigden, Bart Santen en Marien van der Heijden van het IISG hielden een toespraak. De tentoonstelling was fraai vorm gegeven. De vele Chinese bezoekers toonden een grote belangstelling. In aansluiting op de opening werd een seminar gehouden waar o.a. Ellen Santen en Dick de Winter het woord voerden. Een aantal dagen daarna werden we op uitnodiging van het museum op verschillende historische plaatsen waar ook Henk Sneevliet aanwezig is geweest, rondgeleid.
Op de bijeenkomst in IJmuiden in De Dwarsligger zullen foto's aanwezig zijn. Dan is er ook gelegenheid om verder over de reis te spreken.

Zondag 11 april. Als u met de trein van 10.46 uur uit Haarlem komt, wordt u om10.58 uur op station Driehuis afgehaald. Bij vertraging: bel s.v.p. 06 15473369.
Om half twaalf lopen we naar het monument en leggen daar bloemen neer. Wie moeilijk ter been is, kan daar met een auto worden afgezet. Bij het monument staan, zoals altijd, enkele stoelen klaar.
Na de bloemlegging vertrekken we gezanenlijk per auto naar 'DE DWARSLIGGER', Planetenweg 338, 1974BP, IJmuiden, tel: 0255512725. We drinken daar een kopje koffie of thee (met cake en slagroom) en natuurlijk heeft U gelegenheid vrienden en bekenden te ontmoeten.
Wilt u zo vriendelijk zijn om daar niet te roken?

Kunnen we dit jaar weer rekenen op een kleine bijdrage voor de bloemen op gironummer 223776 t.n.v. penningmeester Sneevliet Herdenkingscomité te Spijkenisse met de vermelding "bloemen".

Van ons laatste gedenkboek uit 2002 'Wij moesten door …' zijn nog ongeveer 350 exemplaren over. Om uit de kosten te komen is het van belang dat er nog flink verkocht wordt. Wilt u ons daarbij helpen? De prijs is € 5. Als ieder van ons een aantal exemplaren koopt dan schieten we aardig op. Cadeautip: geef een exemplaar aan een vriend(in), een familielid, een geïnteresseerde, een bibliotheek. Heus, er zijn meer mogelijkheden dan u denkt!

In de Dwarsligger liggen de boeken voor € 5 klaar. Help ons, u steunt daarmee ons comité. Bestellen kan ook. Stort € 7,50 (dat is inclusief verzenden) op gironummer 223776 t.n.v. penningmeester Sneevliet Herdenkingscomité te Spijkenisse met de vermelding "boek" en wij zenden het u zo snel mogelijk toe.

Op 25 februari 2008 werd de Februaristaking herdacht. Ron Blom heeft namens ons comité bloemen gelegd bij de “Dokwerker”.

De kas moet nog over 2009 gecontroleerd worden. Dat gebeurt zo spoedig mogelijk. Wie meer wil weten, kan op 11 april contact opnemen met Ger Groenenboom-van Tol.

Tot ziens op zondag 11 april
Met vriendelijke groet,
Het Sneevliet Herdenkingscomité,
Ger Groenenboom-van Tol, Ron Blom, Dick de Winter.

U bent hier