h

SP-Velsen sluit verkiezingscampagne af met actie op het Marktplein

23 februari 2010

SP-Velsen sluit verkiezingscampagne af met actie op het Marktplein

LIJSTDUWER CONNY BRAAM OPENT NOODHOSPITAAL

Velsen - Zaterdag 27 februari zal de Socialistische Partij in IJmuiden haar verkiezingscampagne afsluiten met een actie rond één van de belangrijkste speerpunten van de partij: stel de mens centraal in de zorg, niet de markt en het geld. De afdeling zal vanaf een uur of 11 op het Marktplein een noodhospitaal inrichten en op indringende wijze aandacht vragen voor de ernstige en kwalijke bijwerkingen van de marktwerking in en de bedrijfsmatige aanpak van de kosten van de zorg.

De SP-afdeling en -fractie voorop hebben zich altijd sterk gemaakt tegen de gevolgen van de marktwerking in de zorg. Zo ageerde de SP-fractie, bij monde van Mireille Koedijker, altijd fel tegen de verschraling van de thuiszorg, de individuele verstrekkingen en de ondersteuning van mensen met een beperking. Op een zelfde wijze schaarde de partij zich achter de handtekeningenactie van Wil Kramer ‘voor het behoud van het RKZ in Beverwijk dicht bij Velsen’. En stak daarvoor, in tegenstelling tot andere partijen, ook de handen uit de mouwen. En toen voor de zomer van 2009 bij Zorgbalans een ‘aanvalsplan’ op kosten van de facilitaire dienst werd ontketend, waardoor ondermeer de uiterst nuttige voorziening van een busje voor 50 bejaarden werd bedreigd, riep de partij als eerste de directie tot de orde. En met resultaat, want het busje rijdt nog steeds en tot tevredenheid van velen.

De SP-verkiezingskaravaan bezoekt deze week met een eigen kraam de weekmarkten in de Velserbroek (dinsdag), IJmuiden (donderdag) en Santpoort (vrijdag). De SP is zaterdag ochtend ook te vinden op de solidariteitsmarkt aan de Eenhoornstraat in IJmuiden. Leden en raadsleden zullen dan present zijn om vragen te beantwoorden en het publiek duidelijk maken dat behalve de zorg, ook het wijkgericht werken en burgerparticipatie, het armoedebeleid en het milieu met een stem op de SP in goede handen zijn.

Kijk voor meer informatie op: velsen.sp.nl of bel: 0255 532141.

U bent hier