h

SP-afdeling Velsen kiest kandidaten voor verkiezingen in maart 2010

2 december 2009

SP-afdeling Velsen kiest kandidaten voor verkiezingen in maart 2010

IJmuidense Mireille Koedijker opnieuw SP lijsttrekker

Velsen. De ledenvergadering van de SP-afdeling Velsen heeft op maandag 30 november de volgorde van de kandidaten vastgesteld waarmee zij in maart 2010 mee gaat doen met de locale verkiezingen. Conform de voordracht van het afdelingsbestuur is het IJmuidense raadslid Mireille Koedijker (’74) uitgeroepen tot lijsttrekker van de Socialistische Partij. Koedijker, dagelijks werkzaam voor de Leprastichting en moeder, is woordvoerster en expert op het terrein van de WMO. Eerder, in 2006, was Koedijker ook al lijsttrekker, maar door gezondheidsproblemen kon zij toen geen actieve rol spelen in de verkiezingscampagne. Toch kwam de SP dat jaar in één keer van nul op vier zetels in de gemeenteraad van Velsen.
Tweede op de lijst staat de huidige fractievoorzitter, oud-sportman en ondernemer, Frits Vrijhof (’41). Nieuw op de lijst zijn vervolgens de nummers drie en vier, Robert van Koten en Gerko Buist. Van Koten is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en Buist werkt inmiddels al meer dan 25 jaar in de productie voor Corus.
Lijstduwer, op nr. 15 van de kandidatenlijst van de SP in Velsen, is de bekende auteur en anti-apartheidstrijdster Conny Braam. Conny Braam, IJmuidense en schrijfster van boeken met verhalen over het ontstaan van IJmuiden, de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, sluit de rij van 15 kandidaten, waarmee de SP-afdeling Velsen andermaal veel zetels in de gemeenteraad van Velsen hoopt te veroveren.

SP-kandidaten:

1. Mireille Koedijker
2. Frits Vrijhof
3. Robert Van Koten
4. Gerko Buist
5. Jan Müter
6. Eggy Smits
7. Maarten Vos
8. Mies Mol
9. Patrick Nieborg
10. Sjanet Brussard

U bent hier