h

SP Velsen Ondersteunt AOW-actie van de FNV bij Corus

8 oktober 2009

SP Velsen Ondersteunt AOW-actie van de FNV bij Corus

Velsen - Woensdag 7 oktober organiseerde de FNV in het hele land acties tegen de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Ook bij Corus in Velsen-Noord werd actie gevoerd. De SP afdeling Velsen ondersteunde deze actie.

Van 11.55 uur tot 13.00 uur werd er een lunchpauzeactie gehouden bij Poort Rooswijk. Namens de SP waren ondermeer Tweede Kamerlid Renske Leijten en fractievoorzitter Frits Vrijhof aanwezig. Ongeveer duizend werknemers werkzaam voor of bij Corus hielden een lunchpauze van 65 minuten. In het tot actiecentrum omgebouwde RTC gebouw waren in overvloed koffie, frisdrank en broodjes aanwezig en werden de aanwezigen getrakteerd op toespraken van vakbondsbestuurders. De SP-delegatie ging rond met handtekeningenlijsten voor de SP-actie 65 BLIJFT 65. De lijsten werden gretig ingevuld en al snel waren er honderden handtekeningen gezet.


SP Velsen fractievoorzitter Frits Vrijhof haalt nieuwe handtekeningen op.


Ook SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten weet veel handtekeningen op te halen.

Klik hier voor nog een foto uit Velsen of voor foto's uit de rest van het land

U bent hier