h

SP-kamerlid Renske Leijten en SP-fractievoorzitter Frits Vrijhof: “Laat de AOW-leeftijd met rust!”

5 oktober 2009

SP-kamerlid Renske Leijten en SP-fractievoorzitter Frits Vrijhof: “Laat de AOW-leeftijd met rust!”

Velsen. Woensdag 7 oktober wordt bij Corus, ingang Rooswijk in Velsen-Noord, actie gevoerd om de AOW-leeftijd met rust te laten. De actie start precies om 11.55 en duurt 65 (!) minuten. De actie is een initiatief van de FNV en wordt enthousiast ondersteund door zowel landelijke als locale SP-vertegenwoordigers. Het 2e-kamerlid Renske Leijten en fractievoorzitter Frits Vrijhof uit de gemeenteraad van Velsen zijn woensdagmiddag van de partij in Velsen-Noord.

De Socialistische Partij voert al enige maanden actie onder de leuze: “65 blijft 65!”.
Leijten: ‘Alleen vanwege de kosten van de AOW is langer doorwerken helemaal niet nodig. De coalitiepartijen uit de regering hadden bij de laatste verkiezingen ook rust op dit front beloofd. Maar die belofte wordt nu geschonden. Onder voorwendsel van de financiële en economische tegenwind wordt nu eenzijdig een grote offer gevraagd.’ De SP is een handtekeningenactie gestart, waarvoor in één week al meer dan 100.000 handtekeningen zijn verzameld.

Vrijhof, zelf 65+-er met AOW en pensioen, verwacht veel steun: “De AOW is een hoeksteen van ons sociale zekerheidsstelsel. Daar moet je vanaf blijven. Vooral lager opgeleide mensen en mensen met een fysiek zwaar beroep worden straks alleen langer werkloos of langer arbeidsongeschikt. Per gezin kost dat 25 tot 35.000 euro!’.
De afgelopen weken zijn door de SP-afdeling Velsen in IJmuiden al enige duizenden actiekranten huis-aan-huis verspreid en zijn vele handtekeningen opgehaald. Ook na de 7e gaat de actie door en kunnen meer inwoners van Velsen de SP-handtekeningenactie steunen. Via de website en op straat.

U bent hier