h

SP Europa Campagne bezoekt IJmuiden.

14 mei 2009

SP Europa Campagne bezoekt IJmuiden.

Zaterdag 9 mei lanceerden de SP afdelingen Haarlemmermeer, Haarlem en Velsen hun campagne. Met een bus vol vrijwilligers werd die dag langs een aantal drukbezocht winkelplaatsen getoerd. Hierbij is nummer 6 van de Europese verkiezingslijst, Jessica van Ruitenberg, aanwezig, om te spreken met voorbijgangers over Europa, en de Brusselse bemoeizucht. Jessica van Ruitenburg: “Europa moet zich niet bemoeien met wat we zelf goed kunnen organiseren. Daarbij moeten de mensen voor de winsten gaan!”

De Tour arriveerde rond 14.30 uur op het Plein 1945. Daar was kandidate Jessica van Ruitenburg beschikbaar voor ‘’speeddates’’ – voor vragen en opmerkingen over Europa. Jessica is momenteel fractiemedewerker van de 2e Kamerfractie en gespecialiseerd in ziekenhuiszorg. Zij kreeg de vraag voorgelegd wat de verhuisplannen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, en de wijze waarop die beslissing op een krampachtige manier uit het publieke domein wordt gehouden, te maken heeft met een te veel aan Brussel.

Jessica van Ruitenburg: “Het teveel aan 'Brussel' zit erin dat zij zich steeds meer bemoeien met onze zorg en dat de zorg voor zieken in de ziekenhuizen met nog meer marktwerking wordt opgezadeld. De negatieve gevolgen hiervan zien we nu al: ziekenhuizen die failliet gaan, verschraling van de zorg en schaalvergroting waardoor de zorg steeds verder van mensen af komt te staan. Dit zien we nu ook gebeuren bij de verhuisplannen van het Rode Kruis Ziekenhuis, waarin de afstand en de bereikbaarheid voor de patiënten en hun bezoek een sluitpost blijkt te zijn. De SP staat voor goede zorg dichtbij en zal dan ook zeker haar best doen om het ziekenhuis zo dicht mogelijk bij Velsen te behouden!"
Ook werden er kranten en folders uitgedeeld en ballonnen aan de kleinsten.

Op 4 juni zijn de verkiezingen voor het Europees parlement, waarbij de SP inzet op een verdubbeling van 2 naar 4 zetels. Lijsttrekker Dennis de Jong legt uit: “Nederland wil minder Brussel, en dat kan het beste met méér SP,”

U bent hier