h

Actie ‘Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk moet dicht bij Velsen blijven’ gaat verder.

17 februari 2009

Actie ‘Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk moet dicht bij Velsen blijven’ gaat verder.

De handtekeningenactie voor het behoud van het RKZ in Beverwijk is langzaam op gang gekomen. Inmiddels zijn een aantal mensen begonnen met het verzamelen van handtekeningen. Deze actie is tot stand gekomen op initiatief van Wil Kramer.

De SP Velsen heeft gelijk de actie ondersteund. Inmiddels heeft dit geleid tot de oprichting van een actiecomité. Ook zijn de andere politieke partijen tot de conclusie gekomen dat het RKZ in Beverwijk behouden moet blijven. Veel mensen uit Velsen maken gebruik van dit ziekenhuis.

Tijdens een actieavond op woensdag 18 februari wordt de aftrap gegeven voor de actie. Het is de bedoeling dat tijdens deze avond wijkgroepen ontstaan die met de handtekeningenlijsten langs de deuren gaan. Ook kunnen er handtekeningen verzameld worden in winkelcentra en op weekmarkten. De actieavond wordt gehouden in Dienstencentrum ‘De Delta, Rijnstraat 2 in IJmuiden. De aanvang is 19.30, de deuren gaan om 19.00 uur open. De muzikale opluistering wordt verzorgd door het shantykoor Grace Darling. Er is dus genoeg reden om op deze avond aanwezig te zijn. Bent u verhinderd, maar wilt u wel met handtekeningenlijsten gaan lopen dan kunt u contact opnemen met Wil Kramer via telefoonnummer (0255)516826 of via e-mail.

U bent hier