h

SP Velsen kiest nieuw bestuur

15 april 2008

SP Velsen kiest nieuw bestuur

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 14 april j.l. heeft de SP afdeling Velsen een nieuw bestuur gekozen. De komende twee jaar bestaat het afdelingsbestuur uit de volgende personen: Jan Müter (voorzitter), Gerko Buist (organisatiesecretaris), Luuk Lindeboom en Eggy Smits (algemeen bestuurslid).

Jan Müter, tevens raadslid voor de SP in Velsen, heeft duidelijk zin in zijn nieuwe functie: “Wat mij betreft is de campagne ter voorbereiding van de verkiezingen in maart 2010 al begonnen. Als beweging staan we aan de vooravond van een nieuwe fase. Vanwege onze steun bij de kiezers zijn wij niet veel langer buiten het bestuur te houden. Dan is het dus tijd dat we onze idealen concreet maken, opdat we dadelijk ook kunnen zeggen hoe het anders kan en moet.”bestuurs verkiezing

“Ik zie mogelijkheden om als afdeling actief te zijn op terreinen die er voor de mensen toe doen. Denk aan de zorg voor mensen met beperkingen of een handicap, het milieu en de werkgelegenheid, het leven mét en naast, dus niet tegenover elkaar, betaalbaar wonen, een veilige, schone en uitnodigende openbare ruimte, bestaanszekerheid, etc.”
“Als het kan lopen we op met de direct betrokkenen, maar ik zou ook graag zien dat leden hun kennis en kunde ter beschikking stellen aan advies- en ombudswerk, als een hulpdienst.”

Op de avond van de bestuursverkiezing hield de lokale SP-afdeling in het wijkgebouw De Delta een druk bezochte discussiebijeenkomst over de vóórs en tegens van een nieuwe verbrede sluis bij IJmuiden. Over het waarom van dat initiatief verklaart Müter: “De SP staat in mijn optiek niet alleen voor de verdeling en aan de kant van de mensen die dikwijls aan het kortste eind trekken. Wij maken ons ook sterk voor innovatie. De productie en consumptie moeten snel duurzamer worden. Een democratisering van die terreinen lijkt mij de enig begaanbare weg.”
“Door onze nek uit te steken en initiatieven te nemen zullen we zichtbaar worden en kunnen we het vertrouwen opbouwen dat nodig is om de macht te verwerven om onze eigen leefomgeving socialer, duurzamer en vreedzamer te maken.”

U bent hier