h

SP-Velsen belegt openbare discussie over nieuwe zeesluis 14 april !!

9 april 2008

SP-Velsen belegt openbare discussie over nieuwe zeesluis 14 april !!

Maandag 14 april organiseert de SP-afdeling Velsen een openbare bijeenkomst over de voors en tegens van een nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Met medewerking van Emile Roemer (2e Kamerlid SP) en
Graham Wastell (Silverstar Agencies).

Sinds jaar en dag voert het Havenbedrijf Amsterdam en andere belanghebbenden een actieve lobby voor een nieuwe grote en brede zeesluis. Afgaande op de signalen uit de provincie en de gemeenten rondom het Noordzeekanaalgebied lijkt die lobby effectief. Toch lijken er nog altijd belangrijke hindernissen te bestaan om de beoogde investering, van naar schatting 800 miljoen euro aan publieke middelen, voldoende en op een overtuigend manier te rechtvaardigen.

Voorafgaande aan de discussie zal Hugh Gallacher, medewerker van de Milieufederatie Noord-Holland, een overzicht geven van de discussie tot nu toe en de onderzoeken die ondermeer door het CPB zijn verricht.
Vervolgens geven Emile Roemer (lid 2e Kamer SP) en Graham Wastell (Silverstar Agencies) met hun kijk op de nieuwe sluis een start aan de discussie. Daarop volgt een gedachtewisseling met belangstellenden in de zaal. Zowel voor- als tegenstanders van de sluis zijn van harte welkom om hun kijk op zaken in te brengen.

De bijeenkomst is openbaar en begint om 20.00 uur.
Plaats: Wijkgebouw De Delta, Rijnstraat 2 in IJmuiden. De toegang is vrij.

U bent hier