h

SP-Velsen vertoont Zembla documentaire ‘Meneer Harmsen wacht op hulp'. op maandag 18 februari

12 februari 2008

SP-Velsen vertoont Zembla documentaire ‘Meneer Harmsen wacht op hulp'. op maandag 18 februari

Velsen – De afdeling van de Socialistische Partij vertoont op maandag 18 februari in het wijkgebouw De Delta, de ZEMBLA documentaire ‘Meneer Harmsen wacht op hulp’. De documentaire toont de gevolgen van de marktwerking in de zorg en van de wijze waarop gemeenten tegenwoordig invulling geven aan hun verantwoordelijkheid. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Adres: Rijnstraat 2 te IJmuiden. Na de vertoning is gelegenheid tot discussie.

Veel ouderen raken hun vertrouwde hulp van de thuiszorg kwijt. Dat komt door een nieuwe wet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Sinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de huishoudelijke hulp van de thuiszorg. Zij bepalen of iemand recht heeft op een goedkope alphahulp of een professionele thuishulp.

Sinds de thuiszorg op deze manier is georganiseerd, wijzen gemeenten massaal goedkope hulpen toe. Dat leidt tot veel onbegrip en verdriet bij duizenden ouderen.
Veel gemeenten bepalen het type hulp via een telefoongesprek. En waar dat toe kan leiden is te zien bij meneer Harmsen. Hij weet niet eens dat hij een gesprek met de gemeente heeft gevoerd.

De vertoning van de ca. 40 minuten durende documentaire, die eerder op 23 december 2007 is uitgezonden, vindt plaats in het kader van de SP-Campagne voor een menselijke Thuiszorg. Later deze maand, op 27 februari, zal in het gebouw de Watervliet In Velsen-Noord een voorlichting en discussie bijeenkomst plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de SP-afdeling Velsen. Hazevlak 21, 1974 RA IJmuiden, T 0255-537749, M 06-28717998, E gerko.buist@quicknet.nl

U bent hier