h

SP-kamerlid Renske Leijten naar Velsen-Noord

20 februari 2008

SP-kamerlid Renske Leijten naar Velsen-Noord

Velsen – De Socialistische Partij Velsen houdt woensdag 27 februari in Gebouw De Watervliet in Velsen-Noord een bewonersavond over de thuiszorg. Na de vertoning van de Zembla documentaire ‘Meneer Harmsen wacht op hulp’ wordt over de situatie in de thuiszorg gesproken

Veel ouderen dreigen hun vertrouwde hulp van de thuiszorg kwijt te raken. Dat komt door een nieuwe wet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Sinds 1 januari j.l. zijn gemeenten verantwoordelijk voor de huishoudelijke hulp van de thuiszorg. Zij bepalen of iemand recht heeft op een goedkope alpha-hulp of een professionele thuishulp. Sinds de thuiszorg op deze manier is georganiseerd, wijzen gemeenten massaal goedkope hulpen toe. Dat leidt tot veel onbegrip en verdriet bij duizenden ouderen. En duizenden thuiszorgwerksters dreigen hun baan te verliezen.

Bewoners worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen en van gedachten te wisselen over hoe de zorg menselijker kan worden. Naast twee werksters in de thuiszorg zullen Renske Leijten, woordvoerder WMO voor de SP in de Tweede Kamer en Mireille Koedijker, woordvoerder WMO voor de SP in de Gemeente Velsen, aanwezig zijn om informatie te verstrekken en te reageren op vragen en opmerkingen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, net als het 1e kopje koffie of thee. Adres: Doelmanstraat 34, Velsen-Noord.

Ophaalservice
De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de SP-Campagne voor een menselijke Thuiszorg. Voor bewoners uit Velsen Noord die vanwege lichamelijke beperkingen of andere redenen ’s avonds niet graag de straat op gaan, voorziet de SP in een ophaalservice. Als u van deze service gebruik wilt maken, dan kunt u dat op werkdagen na 17.00 uur telefonisch kenbaar maken via tel.: 0255 – 537 749 of 06 – 28 71 79 98. Voor meer informatie kunt u via deze nummers contact opnemen met het secretariaat van de SP-afdeling Velsen, Hazevlak 21, 1974 RA IJmuiden of e-mailen via gerko.buist@quicknet.nl.

U bent hier