h

SP onderzoekt situatie in Thuiszorg

5 september 2007

SP onderzoekt situatie in Thuiszorg

De Socialistische Partij Velsen gaat zaterdag 8 september de straat op. Enerzijds om steun te verzamelen voor de actie ‘Stop de Uitverkoop van de Thuiszorg’ en anderzijds om te peilen hoe de thuiszorg in de Gemeente Velsen er nu werkelijk voor staat.

Ook komt de SP bij mensen aan de deur om met kaarten hun instemming te vragen voor de oproep: “Ik zeg JA tegen goede thuiszorg en NEE tegen duizenden ontslagen”.

De SP vindt dat met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) de thuiszorg door de regering in de uitverkoop is gedaan. “Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. Personeel en cliënten betalen een hoge prijs. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. De SP wil hier iets tegen ondernemen. Want cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon”, aldus Mireille Koedijker, gemeenteraadslid voor de SP te Velsen.

“Ook in de Gemeente Velsen dreigen de mensen die op thuiszorg zijn aangewezen het kind van de rekening te worden. Dit omdat de zorgaanbieders in hun offertes een voorschot hebben genomen op de omzetting van reguliere thuiszorg naar die van Alfahulp. Velen zullen de komende tijd een nieuwe indicatie krijgen. Sinds de invoering van de WMO in de Gemeente Velsen is het aandeel van de indicaties voor Alfahulp toegenomen van 15% naar 85%”.

De Socialistische Partij Velsen wil nu samen met de cliënten van de thuiszorg onderzoeken hoe die veranderingen concreet uitpakken en of zij nog altijd aansluiten bij de werkelijke behoeften en belangen. Daarom zal de SP Velsen in de komende periode regelmatig naar buiten treden. Mocht u desondanks geen huisbezoek krijgen en treft u geen SP-ers op straat dan kunt u via Zorg Geen Markt ook uw standpunt kenbaar maken.
Reacties zijn tevens welkom op het SP meldpunt, via e-mail of telefonisch op 06 - 43 54 67 04 (doordeweeks na 18:00 uur) of 0255 - 51 33 91 (tussen 18:00 en 19:00).

U bent hier