h

SP vindt bouwovereenkomst nieuwe tribune Telstar onacceptabel

29 maart 2007

SP vindt bouwovereenkomst nieuwe tribune Telstar onacceptabel

Sinds 2005 is het elk jaar onzeker of Stormvogels Telstar een nieuwe licentie krijgt van de KNVB om betaald voetbal te kunnen spelen. Om een licentie te verkrijgen is een veiligheidsverklaring van het stadion nodig. Deze veiligheidsverlaring moet worden afgegeven door de gemeente Velsen. Het probleem bij het verkrijgen van de veiligheidsverklaring is de West-tribune. Er zal een nieuwe West-tribune gebouwd moeten worden en hiervoor is geld nodig. Het is voor Stormvogels Telstar alleen niet mogelijk om lening af te sluiten bij een bank.

Om het de voetbalclub toch mogelijk te maken om betaald voetbal te blijven spelen, wil de gemeente de grond onder de nieuwe tribune in erfpacht uit geven. Erfpacht houdt in dat de gemeente de eigenaar blijft van de grond, terwijl Stormvogels Telstar de grond langdurig mag gebruiken. Een voordeel van erfpacht is dat als Stormvolgels Telstar stopt met voetballen op sportpark Schoonenberg de grond weer in handen komt van de gemeente. Bouwbedrijf Mildreth is bereid de nieuwe tribune te bouwen. Maar alleen op voorwaarde als het bedrijf de erfpacht krijgt als Telstar stopt met voetballen op sportpark Schoonenberg. Het bedrijf zou in dat geval de grond kunnen gebruiken voor de bouw van woningen. Het college van B&W kan hier niet mee instemmen.

SP Velsen steunt het besluit van het college van B&W om de erfpacht niet uit handen te geven. De SP fractie vindt dat de kosten voor de bouw van een nieuwe tribune op geen enkele manier verhaald mag worden op de burger van Velsen. Overheidssteun kan als het een publiek doel dient, maar de SP fractie is van mening dat dit niet het geval is als deze steun wordt uitgegeven aan salarissen van voetballers en bestuurders.

U bent hier