h

Marxisme festival in Amsterdam

31 maart 2007

Marxisme festival in Amsterdam

Van 20 tot en met 22 april vindt het Marixisme festival plaats. Het thema dit jaar is 'De wereld begrijpen, de wereld veranderen'. Het Marxisme Festival is met jaarlijks honderden bezoekers het grootste festival voor socialistische politiek, theorie en discussie in Nederland. Dit jaar zal het festival voor het eerst helemaal plaatsvinden op het terrein van de Universiteit van Amsterdam.

Het festival is bij uitstek een trefpunt voor activisten en een uitgelezen kans om je te verdiepen in de thema's van het socialisme. Er is een aantal bijzondere sprekers uitgenodigd, waaronder David Hilliard (medeoprichter van de Black Panther Party uit de VS), Susan George (auteur van 'Een andere wereld is mogelijk als...') en Khaled Hroub (verslaggever van Al-Jazeera). Naast films, documentaires en muziek zijn er meer dan 35 bijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen zoals de crisis in het Midden-Oosten, alternatieven voor de vrije markt, verzet in Latijns-Amerika, klimaatverandering, neo-liberalisme in Nederland en nog veel meer.

Kaarten voor dit festival zijn te bestellen via www.internationalesocialisten.org. Op deze website is ook het complete programma, het rooster en gratis promotiemateriaal te verkrijgen.

U bent hier