h

De Voedselbank; nodig of niet nodig in NEDERLAND ?

11 januari 2007

De Voedselbank; nodig of niet nodig in NEDERLAND ?

Dankzij Balkenende en allen die aan zijn kabinetten hebben deelgenomen de afgelopen vier jaar en niet te vergeten allen die hem aan de macht geholpen hebben – dus alle CDA en VVD stemmers – is het te danken dat er de laatste vier jaar in Nederland nog nooit zoveel over voedselbanken gesproken is. Maar wat erger is dat er, dankzij de hiervoor genoemde personen, ook nog nooit zoveel voedsel-banken in ons land zijn geweest.

Kon dat dan niet anders ?; zullen velen zich afvragen. Ja en Nee is hierop het antwoord.

Neen

Als je een maatschappij nastreeft op grond van de gedachten van de Amerikaanse econoom Milton Friedman moet een regering er bewust voor kiezen een deel van de bevolking arm te houden als stok achter de deur voor de anderen. Zo houdt je de wind er onder en de economie gaande.

Economie gebaseerd op concurrentie.

In zo een economie model is iedereen je vijand. Om te overleven moet je zorgen dat je de sterkste bent of wordt. Dat dit ten koste gaat van de medemensen wordt door dit denken voor lief genomen.

Daarom noemt men dit model ook wel “een vecht economie”. Dit type economie wordt in Amerika gepraktiseerd en in veel andere z.g. Vrije landen.

Dit model heeft Balkenende omarmd samen met de VVD en er een regeerakkoord van gemaakt. Het rust op de pijlers van:

  • Eigen verantwoordelijkheid = zelfredzaamheid = burgers lossen zelf hun problemen maar op en moeten er niet op rekenen dat de overheid steeds voor hen in de bres springt.
  • Vrij ondernemersschap en dit stimuleren, subsidiëren en faciliteren.
  • Terugtredende overheid = veel meer privatisering en vrij baan voor het bedrijfsleven

De gedachte hierachter is dat "de markt" = vraag en aanbod in een vrije economie, alle problemen vanzelf oplost.

Na vier jaar dit beleid gevoerd te hebben, zitten we nu met geprivatiseerde ex.overheidsbedrijven waar niemand meer enige grip op heeft maar die toch een monopolie positie hebben zoals:

De Post
De Giro
De Elektriciteitscentrales
De Gasbedrijven
De gemeentelijke reinigingsdiensten ( vuilophaal )
De Spoorwegen
De Kabelmaatschappijen
Enz. enz.

Je hoeft maar naar programma’s als Kassa en Radar te kijken om te zien wat voor een ellende er door deze bedrijven over de mensen wordt uitgestord, zonder dat iemand bij machte is daarin in te grijpen.

Ook tweede kamerleden zitten met de handen in het haar, omdat ze de macht uit handen hebben gegeven.

In deze voedingsbodem, van ieder voor zich en God voor ons allen mentaliteit, die de afgelopen vier jaar door Balkenende en de zijnen inclusief zijn kiezers zeer ruim gezaaid is, kan het niet anders of voedselbanken moesten wel als paddestoelen de grond uit rijzen !

In een economie waar alles draait om concurrentie is niemand echt vrij, ook niet zij die het "grootte geld" hebben.

Ja

Als je er voor kiest om Sociaal en Barmhartig te zijn. Christen zijn in de goede betekenis van het woord en niet zoals Balkenende en de zijnen, die zichzelf wèl christen noemen, maar het niet zijn !

Balkenende en de zijnen zouden een voorbeeld moeten nemen aan André Rouvoet en de Christen Unie ( CU ) die laten zien hoe je écht christen kunt zijn. En aan Jan Marijnissen die laat zien met zijn Socialistische Partij ( SP ) wat het is om barmhartig en sociaal te zijn. De christenunie is verdubbeld de SP is ruim 3x zo groot geworden, juist vanwege deze andere keus van economie bedrijven.

En u, wat doet u ? Blijft u op het CDA en de VVD stemmen en uzelf christen noemen of gaat u om en stemt u voortaan óók Christen Unie of SP zodat voedselbanken niet meer nodig zijn en we weer gewoon onze nutsbedrijven terughebben met hun goede dienstverlening en service zoals we dat gewend waren. Opdat er weer orde en rust zal heersen in het land.

Kijk de komende weken óók eens naar het programma “ De Voedselbank “ ( zie hieronder ) zodat u met eigen ogen kunt zien en horen welke ellende Balkenende en de zijnen veroorzaakt hebben.Het is een 6 delige serie die uitgezonden wordt op de donderdagavond om 19.20 en herhaald wordt op de dinsdagmiddag om15.30

bron: St. Mens en Onrecht (die zich als doel stelt de strijd aan te binden tegen alle vormen van onrecht en verloedering in de samenleving)

de Voedselbank
de Voedselbank Velsen

U bent hier