h

Herdenking op Westerveld

6 mei 2006

Herdenking op Westerveld

Zoals elk jaar op 4 mei worden de Nederlandse burgers en militairen herdacht, die waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.Kranslegging op Westerveld

Uiteraard heeft ook de SP deel genomen aan de dodenherdenking in de gemeente Velsen op 4 mei. Een ruime afvaardiging van het bestuur en de fractie hebben omstreeks 18.30 een herdenkings bloemstuk gelegd bij het monument op plein 1945 uur. Daarna is de stoet lopend naar Westerveld gegaan waar de herdenkinks toespraken zijn gehouden en waar om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht zijn genomen. Een ander deel van de afvaardiging is naar de Wester begraafplaats gegaan, waar om 20.15 uur een korte herdenking plaats vond bij het graf van de verzetsheld Jan Bonekamp. Ook hier heeft de SP bloemen neer gelegd. Na afloop hiervan nodigde de schrijfster Connie Braam alle aanwezige bij haar thuis uit op de koffie om nog even na te praten. Hier heeft iedereen dankbaar gebruik van gemaakt.

Nationaal Comité 4 en 5 mei
Jan Bonekamp
Begraafplaats & Crematorium Westerveld

U bent hier